29. 5. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři na závěr sezony porazili Jihlavu a končí devátí

FC Viktoria Plzeň

30. kolo / Neděle 28. 5. 2017, 14:00 / Areál Na Stoupách

30. kolo / Neděle 28. 5. 2017, 14:00
Areál Na Stoupách

FC Vysočina Jihlava

0:2

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Vysočina Jihlava

Soukup (46. Kolář) – Včelka, Pedro, Rychetník, Beseda (67. Průša) – Šerý (84. Kolčava), Vitásek – Hron, Sargsyan (46. Pěnkava), Fiala – Duba.

FC Viktoria Plzeň

Šampalík – Rychnovský (87. Petr), Vacovský (C), Teršl, Vukajlovič – Mudra, Novák – Debellis, Kopřiva, Havel (77. Sedláček) – Skála (77. Pinc).

statistiky

Branky: 34. Novák, 67. Skála, ŽK: Šerý, Fiala – Mudra, Rozhodčí: Mrázek – Pochylý, Pfeifer.

Diváci: 50

Po nevydařeném podzimu přišlo skvělé jaro, které vyhouplo juniorku Viktorie z chvostu tabulky na deváté místo. Po výhře 2:0 nad Jihlavou tak celek kouče Radka Schveinerta končí se 43 body na kontě a skóre 54:53.

Viktoria vstoupila do utkání aktivně, snažila se tvořit hru. Ta se ovšem postupem času vyrovnala. Západočeši měli i tak v prvním poločase obrovskou šanci na první gól střetnutí – hlavní rozhodčí Mrázek odpískal penaltu. Tu ovšem zahodil Jakub Kopřiva pokusem mimo branku Pavla Soukupa.

I tak šel tým Radka Schveinerta do kabin spokojenější. Ve 34. minutě kopali hosté přímý kop z pravé strany, Rudolf Novák předskočil soupeře a placírkou poslal míč k levé tyči.

Domácí mužstvo vyměnilo o poločase brankáře, když Soukupa vystřídal Kolář. I tak to byla Viktoria, která měla více ze hry a častěji držela balon na svých kopačkách. Odměnou jí byla druhá branka, když odražený míč si ve vápně domácích našel TomᚠSkála a poslal jej ke vzdálenější tyči.

Ve zbytku duelu se toho moc zajímavého nestalo. Plzeň například bez Dominika Sváčka, svého tradičního kapitána a hráče, který již nakoukl do „áčka“ Viktorie, udržela čisté konto i s dorostencem Matyášem Šampalíkem v brance.

Zdroj: juniorskaliga.cz