6. 8. 2017    Juniorka - reportáž

Druhý zápas, druhá výhra! Juniorka si poradila s Českými Budějovicemi

FC Viktoria Plzeň

2. kolo / Neděle 6. 8. 2017, 11:00 / Luční

2. kolo / Neděle 6. 8. 2017, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:0

(3:0)

SK Dynamo České Budějovice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Kadar, Pek, Vacovský, Ryška – Suchý (71. Vrba), Pavlík – Vais, Mudra (61. Němec), Arzberger (82. Brož) – Novák (C).

SK Dynamo České Budějovice

Luksch – Jáša, Frnoch, Vaněk, Krejčí (C) – Kadlec, Rauscher (72. Kubata), Škoda, Štifter (79. Collin), Chylík (82. Vlk) – Matoušek (61. Zachař).

statistiky

Branky: 11. Pek, 20. Novák, 32. Vais, ŽK: Chylík, Rozhodčí: Černý – Myška, Kubec.

Diváci: 100

I ve svém druhém utkání sezony 2017/2018 předvedli viktoriáni skvělý výkon v první půli, díky čemuž nakonec slavili tříbodové vítězství. S Matúšem Kozáčikem v brance přemohli českobudějovické Dynamo v poměru 3:0, trefili se Ondřej Pek, Rudolf Novák a JonᚠVais.

O něco aktivnější vstup mělo českobudějovické Dynamo, když se v osmé minutě do šance dostal MikulᚠJáša, nicméně hlavičku poslal nad branku. Od té doby iniciativu hry převzala Viktoria. V 11. minutě po přímém kopu z levé strany hlavičkoval JonᚠVais a balon do branky ještě prodloužil Ondřej Pek, který svou první brankou za Plzeň otevřel skóre zápasu. Pár minut poté z přímého kopu parádně skóroval Rudolf Novák a bylo to 2:0. Stejného poločasového výsledku jako v prvním kole na Bohemce dovršili junioři ve 32. minutě – míč se ve vápně dostal k Jonáši Vaisovi, který přízemní střelou překonal Matěje Luksche potřetí.

Ve druhé půli už toho příliš k vidění nebylo. Čtvrtou branku mohl přidat Rudolf Novák, a to hned dvakrát. Nejprve sám před Lukschem napálil přímo brankáře Dynama, posléze před prázdnou brankou dorážel jen do břevna. Juniorka tak i ve druhém utkání vyhrála za tři body!

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Povedla se nám první půle jako na Bohemce – dominovali jsme, měli jsme šance a proměnili je. Druhá půle už byla z naší strany trochu slabší, škoda, že jsme nepřidali ještě branku navíc. S průběhem a výsledkem ale určitě panuje spokojenost.“