12. 9. 2017    Juniorka - reportáž

Dramatické utkání juniorky s Příbramí vyvrcholilo remízou

FC Viktoria Plzeň

7. kolo / Úterý 12. 9. 2017, 13:00 / Luční

7. kolo / Úterý 12. 9. 2017, 13:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

4:4

(2:3)

FK Viagem Příbram

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Vacovský, Novák (C), Ryška (46. Svoboda) – Pavlík, Suchý – Mudra (57. Selnar), Vais, Arzberger – Vilček (78. Petr).

FK Viagem Příbram

Kočí – Hron, Vávra, Tarczal, Ric, Černý (86. Jílek), Laňka (C), Mitrovič (46. Květ), Jandera, Januška, Antwi (86. Sirotek).

statistiky

Branky: 10. Vilček, 43. Vilček, 50. Vais, 90+1. Vais (PK) – 7. Černý, 23. Černý, 26. Mitrovič, 67. Laňka, ŽK: ČK: Rozhodčí: Lerch – Vít, Melichar.

Diváci: 100

Dramatické utkání sehráli junioři na domácím hřišti s Příbramí. Ačkoliv se svým soupeřem prohrávali již 1:3 či 3:4, dokázali vždy srovnat skóre. Na konečných 4:4 upravovali navíc v samotném závěru. O branky se postarali TomᚠVilček s Jonášem Vaisem.

Lepší vstup do utkání měla Příbram. Po skvělém zákroku Sváčka v první minutě se jí ještě branku vstřelit nepodařilo, ale o chvíli poté to již vyšlo. Daniel Černý obdržel centr z pravé strany a z blízkosti otevřel skóre zápasu. Plzeň sice v desáté minutě díky Tomáši Vilčekovi a jeho střele k tyči vyrovnala, nicméně poté opět úřadovali hosté. Ve 23. minutě se po pasu Daniela Tarczala znovu prosadil Černý a tři minuty nato dal na 3:1 Lazar Mitrovič, který se uvolnil na levé straně. Utkání rozhodně nenudilo, oba celky se dostávaly do spousty šancí a těsně před koncem poločasu se červenomodrým podařilo jednu proměnit. TomᚠVilček vypálil slabě na gólmana Kočího a ten si střelu prakticky sám srazil do branky.

Na začátku druhé půle měla Viktoria velkou šanci vyrovnat, jenomže TomᚠVilček po chybě obrany Příbrami trefil jen brankáře. Co se mu nepovedlo, to o chvíli později dokázal JonᚠVais. Jeho střela z velké dálky propadla za gólmana hostí a bylo vyrovnáno – 3:3. Plzeňské to povzbudilo a svěřenci kouče Jiřího Kohouta byli aktivnější. Naneštěstí ale v 67. minutě inkasovali. Denis Laňka dostal míč na levou stranu a parádní technickou střelou trefil pravý horní roh branky. Na druhé straně se pak musel činit Kočí proti Plzeňanům, kteří usilovali o další vyrovnání. Toho nakonec docílili! V úplném závěru se o něj zasloužil svou druhou brankou v zápase JonᚠVais, jenž proměnil penaltu. Utkání tak skončilo remízou 4:4.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Oba týmy dnes hodně útočily, viděli jsme dost šancí. Obrany působily poměrně nedbale. My jsme měli dvoubrankové manko za stavu 1:3, ale kluci to nevzdali a v poslední minutě jsme srovnali na 4:4. Příbram přijela s kvalitní sestavou na Juniorskou ligu, takže pro naše mladé mužstvo to bylo kvalitní a velmi běhavé utkání.“