18. 3. 2018    Juniorka - reportáž

Junioři si spravili chu a po dvou porážkách skolili Bohemians 4:0!

FC Viktoria Plzeň

22. kolo / Neděle 18. 3. 2018, 11:00 / Luční

22. kolo / Neděle 18. 3. 2018, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

4:0

(1:0)

Bohemians Praha 1905

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Svoboda, O. Pek, Živulič (73. Míka), Ryška – Pavlík (C), Suchý – Pihrt (86. Petr), J. Pek (46. Řezáč), Arzberger (77. Holík) – Vilček.

Bohemians Praha 1905

Šrámek – Brak, Přibyl, Václavík, Vrána (59. Hadi), Vaníček, Melíšek (46. Jeslínek), Dias (59. Bassey), Horizrál (70. Kocourek), Kᚠ(C), Vetešník (77. Buneš).

statistiky

Branky: 38. Pihrt, 54. Pihrt, 72. Ryška, 88. Vilček, Rozhodčí: Matějček – Wilczek, Koval.

Diváci: 20

Juniorský tým Viktorie Plzeň dokázal napravit dvě porážky a na domácím hřišti v Luční ulici porazil v mrazivém počasí pražskou Bohemku 4:0. Viktoriánům vyšel zejména druhý poločas.

Do úvodní šance zápasu se až po čtvrthodině hry propracovali hosté, ale pokus Vetešníka dokázal zlikvidovat brankář Dominik Sváček. Ten se následně musel činit i proti zakončení Marka Melíška, jehož v dobré pozici našel Lucas Dias. Viktoriáni se do větší příležitosti propracovali ve 38. minutě a hned z toho byla branka, centr Tomáše Arzbergera našel před brankou Lukáše Pihrta, který hlavičkou dopravil balon do sítě.

Ve druhém poločase začali domácí skvěle. V 54. minutě pronikl do vápna TomᚠVilček, přihrál do lepší pozice na Lukáše Pihrta a ten pěkným způsobem přidal svůj druhý gól. Domácí krajní záložník měl posléze blízko hattricku, po velké skrumáži před gólmanem Janem Šrámkem ale jeho střelu zastavili obránci na čáře. Plzeň měla hru pod kontrolou, z čehož pramenily další góly. V 72. minutě napřáhl k pěkné střele krajní bek Milan Ryška a po zemi navýšil na 3:0, v 88. minutě pak po pasu Petra Řezáče udělal definitivní tečku za zápasem TomᚠVilček. Domácí tak vůbec nemusely mrzet další neproměněné šance v závěru, kdy Ryšku vychytal vyběhnuvší brankář a střelu Martina Petra zastavil na poslední chvíli jeden z obránců Bohemians.

Tým trenéra Jiřího Kohouta porazil pražskou Bohemku 4:0!

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Myslím si, že můžeme být spokojení hlavně s výsledkem, 4:0 je slušné. První půle byla vyrovnaná, na obou stranách to bylo spíše takové kdo s koho. Proměnili jsme jednu naši příležitost. Druhý poločas už byl od začátku v naší režii. Zlomila to druhá branka, pak jsme přidali další a mohli jich vstřelit ještě více. Druhá půle byla z naší strany velmi kvalitní.“