8. 4. 2018    Juniorka - reportáž

Do nadstavby o umístění vstoupili junioři remízou s Jabloncem

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Neděle 8. 4. 2018, 11:00 / Luční

1. kolo / Neděle 8. 4. 2018, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:3

(1:1)

FK Jablonec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, O. Pek, Čihák, Ryška (84. Svoboda) – Pavlík (C), Suchý – Pihrt, J. Pek, Arzberger (57. Holík, 71. Řezáč) – Vilček.

FK Jablonec

Richter – Piroch, Jankovič, Krištof (C), Pleštil, Hanousek, Kebísek, Breda, Čvančara, Kubista, Hajdo (68. Díl).

statistiky

Branky: 7. J. Pek, 62. Pavlík, 64. O. Pek – 10. Pleštil, 46. Kubista, 78. Díl, ŽK: Kadar – Kubista, Rozhodčí: Franěk – Hrabovský, Kožár.

Diváci: 100

Juniorka Viktorie Plzeň zahájila nadstavbovou část o umístění remízou 3:3 s Jabloncem. Severočeský celek byl posílen několika hráči z A-týmu, přesto se viktoriáni rozhodně neztratili a po gólech Jana Peka, Kryštofa Pavlíka a Ondřeje Peka získali bod.

Do zápasu vstoupily oba celky poměrně útočně. Již v sedmé minutě vyhrál Jan Pek souboj s gólmanem Richterem a dopravil míč do prázdné branky, načež však hostující Dominik Pleštil vyrovnal na 1:1 poté, co zůstal nepokrytý v pokutovém území. Domácí si chtěli vzít vedení zpět ve 23. minutě, nadějnou akci zakončoval znovu Jan Pek, tentokráte si s tím ovšem brankář Jablonce poradil. V závěru poločasu měli červenomodří slibné příležitosti odskočit do vedení, ale LukᚠPihrt na přihrávku Tomáše Vilčeka těsně nedosáhl, Jakub Kadar pálil nad branku a TomᚠArzberger hlavičkoval těsně vedle.

Do druhého poločasu za stavu 1:1 lépe vkročili hosté. Pleštil našel ve střelecké pozici Matěje Kubistu a ten upravil na 2:1. Třetí branku Severočechů mohl přidat Jiří Piroch, jehož však vychytal Dominik Sváček. Stejně o chvíli později dopadl i TomᚠČvančara. V 62. minutě se domácí mohli radovat, po rohovém kopu sice Ondřeje Peka vychytal Richter a dorážku Holíka zastavilo břevno, ale míč se odrazil ke Kryštofu Pavlíkovi a ten už si věděl rady. Dvě minuty poté dokonali domácí hráči obrat, Ryškův roh propadl k Ondřeji Pekovi, jenž upravil na 3:2! Jablonec ale v 78. minutě dokázal vyrovnat – míč zleva se dostal do pokutového území až k Janu Dílovi a ten deset minut po svém příchodu dal na 3:3. Na skóre už nic nezměnil ani přímý kop v podání Milana Ryšky v 83. minutě.

Do nadstavbové části o umístění tak hráči Viktorie Plzeň vstoupili remízou 3:3.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Myslím si, že jde o zaslouženou remízu. Jablonec byl mimořádně posílen hráči z áčka, pro nás jako pro juniorku šlo tedy o velice dobrý zápas proti starším hráčům s ligovými zkušenostmi. Kluci si vyzkoušeli, že se s nimi mohou konfrontovat. Před zápasem bychom chtěli zvítězit, ale jde o spravedlivou remízu.“