24. 9. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři po pěti zápasech slaví výhru, pomohli k tomu i hráči z áčka

FC Viktoria Plzeň

9. kolo / Neděle 24. 9. 2017, 11:00 / Luční

9. kolo / Neděle 24. 9. 2017, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

4:1

(2:1)

FK Dukla Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar (C), Vacovský, Hubník (46. R. Novák), Ryška – Pavlík, Suchý (83. Kulhánek) – Arzberger (76. Mudra), Vais, Kovařík (60. Sedláček) – Řezníček.

FK Dukla Praha

Czehowsky – Douděra, Bezpalec, Barták, Luong (C) – Brejcha, Dancák (85. Greš), Kozel – Brandner (85. Král), Duranovič, Vlček (66. Brabenec).

statistiky

Branky: 29. Vais, 41. Hubník, 48. Řezníček, 75. Řezníček – 11. Duranovič, ŽK: Pavlík, Rozhodčí: Matějček – Koval, Vlček.

Diváci: 100

Juniorský tým Viktorie porazil na domácím hřišti Duklu Praha 4:1. Po čtyřech remízách a jedné porážce tak konečně zapsal do tabulky tři body. O dva góly se postaral z áčka vypůjčený Jakub Řezníček, trefil se i navrátilec po zranění Roman Hubník. Poprvé od rakouského soustředění nastoupil do utkání i Jan Kovařík.

Již od úvodu bylo utkání velmi bohaté na šance. Nejprve utekl do protiútoku hostující Patrik Brandner, ale Vacovský ho skvělým skluzem zastavil. Na druhé straně nedotáhl do gólové podoby svou akci Jakub Řezníček. Hosté se nakonec v 11. minutě zápasu ujali vedení 1:0, když přímý kop z dvaceti metrů mimo dosah brankáře Sváčka zakroutil Uroš Duranovič. Viktorii to ale probralo. Nejprve Řezníčka skvěle vychytal gólman Czehowsky, posléze už ale nestačil na střelu Jonáše Vaise z pravé strany – 1:1. Obrat Viktoria dokonala pár minut před koncem prvního poločasu, přetažený centr vrátil Vacovský před branku, kde se do balonu opřel Roman Hubník, jenž poslal domácí do vedení 2:1. Míči ještě v cestě do branky pomohl hostující Michal Bezpalec. V závěru poločasu pak Dominik Sváček vyrazil nadějnou střelu Brejchy.

Druhou půli zahájil domácí tým velmi dobře. Ve 48. minutě se po pěkné kombinaci dostal balon k Jakubu Řezníčkovi, který přízemní střelou navýšil na 3:1. Útočník vypůjčený z A-týmu se poté prosadil ještě jednou. V 75. minutě dostal balon do nohy na pravé straně, uvolnil se přes obránce a vypálil tak tvrdě, že ač se brankář Czehowsky snažil sebevíc, balon nezkrotil – 4:1. Pražský celek chtěl vykřesat jiskru naděje pár minut před závěrečným hvizdem, Brandner již dokázal překonat brankáře Dominika Sváčka, ale balon před brankovou čárou dokázal skvěle zastavit Filip Vacovský. Juniorka tak po pěti utkáních dokázala vyhrát, Duklu Praha porazila 4:1!

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Na obou stranách byl celkem vysoký počet hráčů z A-týmu, takže to bylo jiné utkání než normálně – více taktičtější, méně chyb, v poli vyrovnané. Rozhodly individuality. V závěru první půle nám hodně pomohl gól Romana Hubníka na 2:1, ve druhém poločase už jsme byli o něco výraznější a Jakub Řezníček to dvěma góly rozhodl. Jsme spokojení, že jsme přerušili nevítěznou sérii.“