1. 4. 2018    Juniorka - reportáž

Junioři na Spartě prohráli 0:1, do nadstavby o titul se tak nepodívají

FC Viktoria Plzeň

21. kolo / Neděle 1. 4. 2018, 15:00 / TC Strahov

21. kolo / Neděle 1. 4. 2018, 15:00
TC Strahov

AC Sparta Praha

1:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

AC Sparta Praha

Vorel – Pavlík, Hovorka, Vatajelu – Burda, Vácha (C), Novotný (83. Tvaroh), Čajkovský (46. Traore) – Juliš, Mustedanagič, Drchal (75. Tasič).

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Čihák, O. Pek, Ryška – Pavlík (C), Živulič – Pihrt, Řezáč (58. J. Pek), Arzberger (79. Suchý) – Vilček.

statistiky

Branka: 86. O. Pek (vl.), ŽK: Juliš, Mustedanagič – Pihrt, Rozhodčí: Houdek – Vitner, Vlasjuk.

Diváci: 100

Juniorský tým Viktorie Plzeň odehrál poslední utkání základní části Juniorské ligy na hřišti pražské Sparty. A šlo o vše – viktoriáni totiž potřebovali vítězství k tomu, aby se dostali do nadstavbové skupiny o titul.

Zápas se od samého začátku hrál ve velkém napětí, na hráčích Viktorie byla znát velká touha zvítězit a splnit vytyčený cíl. Zajímavý moment nastal ve 34. minutě, kdy po souboji s Milanem Ryškou spadl ve vápně domácí útočník LukᚠJuliš a sudí Houdek si vyžádal poradu u videa. Po ní udělil sparanskému forvardovi žlutou kartu za nafilmovaný pád. Krátce poté byl v obrovské šanci Václav Drchal, ale skvěle ho vychytal gólman Dominik Sváček. V závěru poločasu se Plzeňští snažili vstřelit branku, ale do kabin se šlo za stavu 0:0.

V 56. minutě měli dobrou příležitost ke skórování hosté, nicméně míč skončil v náruči brankáře Vorla. Na druhé straně pak sparané uháněli do situace dva na dva, Mustedanagičovu střelu však zlikvidoval pozorný Sváček. Plzeň postupem času zvyšovala své útočné zaměření a s vědomím, že potřebuje vstřelit gól, usilovala o velký tlak. Tím se pochopitelně občas otevírala vrátka v obraně, v důsledku čehož Sparta skórovala. V 87. minutě se ujal pokus Lamine Traoreho, který si do vlastní branky smolně srazil Ondřej Pek. V závěru ještě zkusil jít do pokutového území podpořit ofenzivní síly i brankář Sváček, ale gólu už se tým trenéra Jiřího Kohouta nedočkal.

Viktoriáni tak na Strahově prohráli 0:1 a do nadstavbové části o titul se neprobojovali.