7. 6. 2020    Zápas

V duelu prvního s druhým gól nepadl, viktoriáni tak poprvé na jaře ztratili

FC Viktoria Plzeň

28. kolo / Neděle 7. 6. 2020, 19:00 / Sinobo Stadium

28. kolo / Neděle 7. 6. 2020, 19:00
Sinobo Stadium

SK Slavia Praha

0:0

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela, Zima, Bořil – Ševčík, Holeš (90+6. Frydrych) – Masopust (87. Hellebrand), Stanciu, Provod – Tecl (87. Musa)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Bucha, Kalvach, Čermák – Kayamba (90+4. Havel), Beauguel (90. Chorý), Kovařík (71. Kopic)

statistiky

ŽK: Provod, Bořil – Hejda, Řezník, Kopic, Chorý, Rozhodčí: Franěk – Vlček, Flimmel

Diváci: uzavřeno

V pražském Edenu se v neděli večer rozjel nejočekávanější duel jara! Viktoriáni tři kola před koncem základní části přicestovali na půdu Slavie, vedoucího celku FORTUNA:LIGY. Kvůli bezgólové remíze 0:0 se však stáhnutí náskoku na čelo tabulky nekonalo.

Slávisté začali o něco aktivněji a v první desetiminutovce měli velkou příležitost k otevření skóre. Autové vhazování z pravé strany propadlo až ke Stanislavu Teclovi, ten špičkou kopačky ještě posunul Janu Bořilovi, jenže domácí obránce z voleje pálil jen na prázdnou tribunu.

V 17. minutě si šešívaní vytvořili další, tentokrát ještě větší šanci. Proti Stanislavu Teclovi vyběhl Aleš Hruška, ale útočník Pražanů stihl přihrát pod sebe, kde byl ke střele připraven Nicolae Stanciu. Na jeho pokus do odkryté brány naštěstí číhal Radim Řezník a míč vykopl na rohový kop.

Do konce poločasu byly k vidění ještě dvě zajímavé akce. Nejprve se osmělil Aleš Čermák střelou zpoza vápna, ale netrefil prostor tří tyčí, na úplném závěru pak Lukáše Masopusta zblízka skvěle přečetl Aleš Hruška. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Hned zkraje druhé půle Plzeňané výrazně zahrozili. David Limberský posunul balon Joelu Kayambovi, ten z ostrého úhlu nacentroval do pokutového území přesně na Jeana-Davida Beauguela, jenže povedené akrobatické zakončení Francouze zablokovala červenobílá obrana.

Po hodině hry se znovu zaskvěl Aleš Hruška. Nicolae Stanciu dostal skvělý centr za obranu, míč si šikovně zpracoval a hned zakončoval, ale plzeňský gólman opět předpověděl celou situaci a rumunskému záložníkovi nedal důvod k radosti.

O slovo se pak zase přihlásili ve fosforově žluté hrající viktoriáni. Radim Řezník nalil milimetrově na hlavu Aleši Čermákovi, ten však trknul balon těsně vedle pravé tyče Kolářovy svatyně. Protože už se do konce tohoto očekávaného duelu nic nestalo, tak gól v pražských Vršovicích nakonec nepadl.

Záznam