24. 6. 2020    Zápas

Viktoriáni prohráli v Edenu a sezonu 2019/20 zakončí na 2. místě tabulky

FC Viktoria Plzeň
69. Ševčík

N2 / Středa 24. 6. 2020, 20:00 / Sinobo Stadium

N2 / Středa 24. 6. 2020, 20:00
Sinobo Stadium

SK Slavia Praha

1:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela, Zima, Bořil – Ševčík, Traoré (86. Takács) – Masopust (87. Oscar), Stanciu (88. Frydrych), Provod – Tecl (75. Musa)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník (75. Kovařík), Hejda, Brabec, Limberský (88. Hubník) – Bucha (75. Hořava), Kalvach, Čermák – Havel, Chorý (46. Beauguel), Kopic (63. Mihálik)

statistiky

Branka: 69. Ševčík, ŽK: Chorý, Kalvach, Hořava, Rozhodčí: Zelinka – Paták, Podaný

Diváci: 3500

Druhý zápas v Edenu během krátké doby nevyšel. Viktoria Plzeň v rámci 2. kola nadstavbové části prohrála proti Slavii nejtěsnějším možným rozdílem, což znamená, že sezonu 2019/20 zakončí jistojistě na 2. místě tabulky.

V úvodní desetiminutovce hráli více s balonem viktoriáni, ale byli to domácí, kteří si jako první připsali velkou šanci. Nicolae Stanciu přesně nacentroval na Lukáše Masopusta, ten však bránu Aleše Hrušky přestřelil. V další příležitosti si oba aktéři role vyměnili, tentokráte Masopust nahrával Stanciuovi, ten ale těsně minul levou tyč.

Sešívaní měli do konce první půle ještě dva nebezpečné pokusy. Nejprve to byl znovu aktivní rumunský záložník, tentokráte za vápnem pálil přímo do připraveného Hrušky. Pak se plzeňského gólmana snažil z volného přímého kopu překvapit LukᚠProvod, ale rozvlnil pouze boční sí. A tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Po hodině hry rozehrával Aleš Čermák standardní situaci, na hlavičku Lukáše Hejdy byl však Ondřej Kolář připraven. Západočeši poté mohli vstřelit velmi kuriózní gól. Milan Havel ztratil míč, jenže ten do něj napálil David Zima a od univerzála Plzně se balon odrazil jen těsně mimo tři tyče.

Dvacet minut před koncem ve fosforově žluté hrající viktoriáni inkasovali. LukᚠMasopust zpětnou přihrávkou našel Petra Ševčíka a ten otevřel skóre. O rychlé vyrovnání se z dálky pokusil Kalvach, ale jeho střelu lapil Kolář. Stejně tak si na něho nepřišel hlavičkou ani Ondřej Mihálik. Plzeňané tak prohráli proti Slavii 0:1 a je jisté, že nynější ročník FORTUNA:LIGY zakončí na 2. místě tabulky.

Záznam