Smolný zápas se ztrátou bodů. Viktoriáni tlačili, stříleli, dostávali se do velkých šancí, ale nakonec z jejich snahy vyplynula pouze remíza 1:1. Utkání plné příležitostí zhodnotil trenér týmu Pavel Vrba.

„Osobně si myslím, že to byl nᚠnejlepší domácí výkon na jaře. Bohužel jsme zklamali ve finální fázi a navíc soupeři darovali gól. To rozhodlo, že výsledek skončil 1:1,“ smutněl kouč Plzně. „Samotný výkon byl ale jeden z našich nejlepších v jarní části sezony,“ hledal alespoň nějaká pozitiva.

Západočeši měli už před zápasem velké trable v obraně. Kvůli kartám chyběli Milan Havel a Roman Hubník, zranění do utkání nepustilo Davida Limberského.

Už ve 14. minutě se navíc zranil TomᚠHájek a Pavel Vrba musel brzy zasáhnout do sestavy. Stopera si tak zahrál jindy záložník Diego Živulič. „Odehrál skvělé utkání. Museli jsme vsadit na hráče, kteří dlouho nehráli, nebo nebyli na svých postech. Ale zápas zvládli velice dobře,“ chválil trenér Viktorie.

Plzeňané teď k jistotě titulu musí získat tři body. „Před zápasem jsme jasně věděli, že musíme uhrát čtyři body. Chtěli jsme dnes bodovat naplno, ale máme jen jeden. Momentálně nám chybí jedna výhra ze dvou zápasů. Pokud budeme hrát jako dnes, tak věřím, že to dokážeme,“ uzavřel Vrba.

Fotogalerie