Viktoriánský mladší dorost čeká v Praze velká zkouška. Tým trenéra Ondřeje Šimla se totiž bude účastnit All Stars Cupu, kam letos dorazil velký počet hvězdných týmů z celého světa. Viktoriáni se ve skupině utkají s německou Herthou Berlín, Zbrojovkou Brno a mexickým celkem Chivas Guadalajara.

Desátý ročník mezinárodního turnaje se hraje pod záštitou FAČR, která poprvé bude i spolupořadatelem akce. Do Prahy totiž míří velké celky jako Barcelona, Paris Saint-Germain, Herthe Berlín, Zenit Petrohrad, Porto a další. Patrony turnaje jsou bývalí fotbalisté Vladimír Šmicer a Karol Kisel. Hrát se bude v areálu SC Horní Počernice, kde jsou dvě travnaté hrací plochy. Zápas o 3. místo a finále se pak v neděli 17. června uskuteční na stadionu Bohemians v Ďolíčku.

Zápas je určen pro hráče kategorie U16, tj. ročník narození 2002. Hrací doba bude 2x15 minut, finále a zápas o 3. místo se bude hrát 2x20 minut. „Je to pro nás velmi zajímavý turnaj. Bude to pro nás velká výzva a čest konfrontovat se s takovými soupeři. S těmito týmy se mockrát v životě nesetkáte,“ říká trenér týmu Ondřej Šiml.

Viktoria byla vylosována do skupiny B, kde se potká se Zbrojovkou Brno, mexickým týmem Chivas Guadalajara a německou Herthou Berlín. Všechny skupinové zápasy se odehrají v pátek. V sobotu jsou pak na programu osmifinálové skupiny a v neděli se budou hrát duely o umístění. Prostřednictvím sociální sítě Twitter vám zajistíme z turnaje online zpravodajství formou přidávání všech výsledků Viktorie, po skončení turnaje přineseme samozřejmě kompletní shrnutí i na ostatní komunikační kanály.

„Co jsem slyšel, tak Chivas prý patří k nejzajímavějším týmům každý rok. Hertha Berlín má zvučné jméno v Evropě a jejich možnosti jsou obrovské, čili i zde očekávám kvalitního soupeře. A Brno má v naší kategorii velmi zajímavý ročník,“ je si trenér Šiml vědom síly soupeřů. „Na turnaj se ale samozřejmě těšíme, jdeme se poprat o co nejlepší výsledek a zjistit, jak jsme na tom v porovnání se světem.“

Skupina A: Bohemians 1905, Paris Saint-Germain, Slovácko, Zenit Petrohrad.
Skupina B: Viktoria Plzeň, Chivas Guadalajara, Zbrojovka Brno, Hertha BSC.
Skupina C: Slavia Praha, Barcelona, Dukla Praha, Besiktas JK.
Skupina D: Fastav Zlín, Porto, Avispa Fukuoka, Gabala SC.

Páteční zápasy Viktorie
9:40: FCVP – Chivas (hřiště 1)
11:00: FCVP – Hertha (hřiště 2)
12:20: FCVP – Brno (hřiště 2)

Více informací o turnaji najdete na jeho oficiálních stránkách.