Viktoria ve čtvrtek 11. října zahájí svou pou českým pohárem MOL Cup na půdě třetiligového MFK Vyškov. Co před utkáním řekli trenér Pavel Vrba a útočník TomᚠChorý?

„My hráči, kteří jsme toho zatím moc neodehráli, bereme utkání ve Vyškově jako šanci se ukázat,“ prozrazuje Chorý. „Všichni to budeme chtít chytit za pačesy a věřím, že nás to zároveň dovede k postupu do dalšího kola,“ dodává.

I trenér bere toto utkání jako šanci pro hráče z širšího kádru. „Určitě dostanou prostor ti, kteří dosud moc nehráli,“ potvrzuje s tím, že je rád, že během reprezentační přestávky může Viktoria odehrát soutěžní zápas. „Termínovou listinu máme nabitou a tento termín se nám zdal jako nejlepší možné řešení. Nemusíme hledat žádné přípravné utkání, což je pro nás ideální,“ vysvětluje Pavel Vrba.

„Hrát zápas je určitě lepší, než jen trénovat. Navíc si zase naběhneme do zápasového rytmu, pokud nás trenér nasadí. Jsme za to, že budeme hrát, rádi,“ doplňuje TomᚠChorý.

A jak se o nepříliš známém soupeři shání informace? „V dnešní době to je jednoduché. Z internetu máme stažené poslední zápasy Vyškova, soupeře jsme od losu sledovali a víme vše potřebné. Doufám, že to bude zajímavé utkání,“ uzavírá Pavel Vrba.

Jak je na tom Vyškov?

MFK Vyškov je po odehrání deseti kol ve Fortuna MSFL na sedmém místě tabulky s patnácti body a skóre 19:14. Na domácím hřišti zatím vyhrál jen jednou ze čtyř zápasů, naopak na hřištích soupeřů je druhý nejlepší z celé soutěže s deseti získanými body z šesti duelů.

V posledním utkání zvítězil Vyškov na hřišti Velkého Meziříčí 4:2, ačkoliv v 88. minutě inkasoval branku na 2:2. Nejlepším střelcem týmu je s šesti trefami Ondřej Vintr, který je v ligové tabulce střelců na celkovém osmém místě. Čtyři góly pak nastřílelo jeho dvojče Marek Vintr. Oba ještě v minulé sezoně působili v brněnské Zbrojovce a v kádru Vyškova momentálně hostují. Brankářem číslo jedna je dvaadvacetiletý Dominik Kunický.