FC Viktoria Plzeň hraje potřetí ve své historii prestižní UEFA Champions League. V souvislosti s tímto kreslili žáci partnerských škol v projektu Viktorka do škol obrázky, které věnovali přímo Viktorce. Samotní hráči A-týmu pak vybrali ty nejlepší z nich, které klub ocení.

Kolem 200 obrázků poslali žáci ze 13 partnerských škol z projektu. „Když jsme s ostatníma klukama vybírali ty nejhezčí, bylo to hodně náročné. Musím říci, že se jich opravdu mnoho povedlo. Všem, kteří nám obrázky nakreslili, strašně moc děkujeme. Vážíme si toho a doufáme, že se s žáky budeme potkávat přímo na stadionu,“ vzkázal jeden z členů výběrčí komise David Limberský.

Nejhezčí obrázky přímo v útrobách Doosan Areny vybírali společně s Limberským také Martin Zeman, TomᚠHájek, Pavel Bucha, Jan Kopic, Radim Řezník a Luděk Pernica. „Byla to opravdu těžká volba z velké spousty krásných obrázků. Je skvělé, že Viktorka tento projekt dělá a že žáci ze škol se snaží nás takto podporovat. Moc děkujeme i za všechny krásné vzkazy, které jsme si přečetli,“ řekl Martin Zeman.

Oceněny byly nejlepší trojice ve dvou kategoriích – 1. a 2. stupeň. Nejhezčím výtvorem 1. stupně se stal karton vykreslující složení skupiny G v Lize mistrů od Michala z Benešovy ZŠ a MŠ Plzeň, společně se spolužáky či dalšími přáteli se tak může těšit na prohlídku Doosan Areny. Na druhém místě se umístila Aneta z 2. ZŠ Plzeň, která obdrží školní výbavu od Viktorie Plzeň a třetí Kateřina z 16. ZŠ Plzeň dostane podepsaný plakát a sadu kartiček.

V rámci druhého stupně se hráčům nejvíce líbil obrázek Mariána Čišovského s logy týmů od Elišky z 2. ZŠ Plzeň. Dopřáno jí bude osobní setkání s vybraným hráčem a krátká prohlídka stadionu. Na druhém místě skončila Lucie ze ZŠ Chrást, která obdrží předměty z kolekce k Lize mistrů. Parta žáků ze 34. ZŠ pak vyrobila nápaditě řešené tleskátko s logy všech týmů a dočká se podepsaného plakátu a sady kartiček.

Viktorka do škol má za cíl zapojit školy do dění okolo klubu FC Viktorie Plzeň. Pravidelně jsou pro školy pořádány soutěže se zajímavými cenami. Vybraní žáci dostávají na zápasy vstupenky. Případní noví zájemci o vstup do projektu se nám mohou ozývat na e-mailovou adresu belsan@fcviktoria.cz.

Mediálním partnerem projektu je Plzeňský deník.

Fotogalerie