Jelikož se základní část probíhajícího ligového ročníku pomalu překlopila do své druhé poloviny, viktoriány čeká se Zlínem už druhý vzájemný zápas. Ten první zvládli červenomodří doma nejtěsnějším rozdílem 1:0. „Ten zápas si pamatuji, vyhráli jsme po urputném boji,“ vzpomíná Luděk Pernica.

Právě Pernica odehrál na začátku podzimu proti Fastavu celé utkání a očekává se, že naskočí i do nadcházejícího duelu ve Zlíně, vzhledem ke karetnímu trestu Lukáše Hejdy. „Ten jejich systém se třemi stopery a falešnými křídly je hodně nepříjemný. Tím spíše, když mají vepředu útočníky, jako jsou Beauguel, Železník nebo teď Vyhnal, s těmi je to hodně soubojové,“ připomíná hlavní kvality soupeře Luděk Pernica.

Ten přišel do Viktorky v létě z Jablonce, který si v minulém kole doma se Zlínem poradil a zvítězil poměrně hladce 4:0. „Zápas Jablonce se Zlínem jsem bohužel neviděl, ale nějaké informace si asi zjistím. Určitě nás ale dobře připraví hlavně trenéři, před zápasem koukneme na video a budeme nachystaní.“

Osmadvacetiletý obránce ale dodává, že ve Zlíně čeká Viktorii jeden z nejt잚ích zápasů. „Daří se jim, mají 30 bodů a jsou v první šestce, což si určitě přáli. Navíc právě doma se jim daří, takže to pro nás bude o to t잚í, ale my tam pojedeme zvítězit,“ říká odhodlaně.

Podobně mluvil také trenér Pavel Vrba. „Zlín je podle mě letošní překvapení ligy. Odstartovali velice dobře a pohybují se v první šestce. Čekáme náročný zápas, ve Zlíně se letos nevyhrává. Sami jsme zvědaví, jak to utkání zvládneme. Určitě víme, že to bude těžká zkouška před těmi zápasy, které nás ještě před Vánocemi čekají,“ říká Vrba.

Jeho svěřence čeká v dalším týdnu opět utkání UEFA Champions League, tentokráte závěrečná bitva s AS Řím. „Kdybychom uspěli ve Zlíně, tak by nám to určitě pomohlo. Na druhou stranu, Champions League je úplně jiná soutěž a koncentrace před těmi zápasy je také odlišná. Pro hráče i trénery je to vrchol kariéry. Ale bylo by samozřejmě dobré, kdybychom ve Zlíně uspěli, abychom se před tím zápasem uklidnili,“ dodává kouč, který den před zápasem oslavil pětapadesáté narozeniny.