12. 12. 2018    U19 - reportáž

Sen o postupu je pryč. Dorost Viktorie podlehl AS Řím a končí ve skupině UYL

FC Viktoria Plzeň
34. Krátký (pen.)
40. Míka

UYL / Středa 12. 12. 2018, 12:00 / Luční UMT

UYL / Středa 12. 12. 2018, 12:00
Luční UMT

FC Viktoria Plzeň

2:4

(2:2)

AS Řím

29. Míka (vl.)
41. Gabriel (vl.)
48. Riccardi
90+2. Riccardi

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Svoboda, Gabriel, Míka (C), Žilák – Pek (78. Hranáč), Šulc, Uzlík (61. Kraml) – Pihrt (78. Hezoučký), Arzberger (26. Krátký), Selnar.

AS Řím

S. Greco – Parodi, Cargnelutti, Trasciani, Semeraro – Riccardi, Marcucci (C), Pezzella – D'Orazio (90+1. Coccia), Bucri (49. Cangiano), J. F. Greco (80. Chierico).

statistiky

Branky: 34. Krátký (pen.), 40. Míka – 29. Míka (vl.), 41. Gabriel (vl.), 48. Riccardi, 90+2. Riccardi, ŽK: Pihrt, Žilák, Selnar, Hezoučký – Trasciani, Marcucci, Cargnelutti, 2. ŽK=ČK: 85. Selnar, Rozhodčí: Glova – Kováč, Jekkel (všichni Slovensko).

Diváci:

Sen o postupu do jarní fáze UEFA Youth League se rozplynul. Viktoriáni v klíčovém souboji výsledkově nestačili římskému AS, kterému v tréninkovém areálu v Luční ulici podlehli 2:4. Za domácí se trefili Kryštof Krátký a Václav Míka.

Duel mezi druhým a třetím týmem tabulky začal v obrovském tempu. Hned v první minutě dvakrát zahrozili hosté. Ve dvacáté vteřině se ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal Ludovico D’Orazio, jeho pokus však Mařík vytěsnil na rohový kop. Z následné standardní situace letěla hlavička Římanů těsně nad branku domácího gólmana. Za viktoriány se v úvodu zápasu ukázal TomᚠArzberger, jenže mířil pouze doprostřed branky.

V další situaci se famózním zákrokem vytáhl Richard Mařík. Francesco Semeraro odcentroval přesně na hlavu Alessia Riccardiho, vysoký gólman ale rychlým skokem k pravé tyči znemožnil hostům poprvé skórovat. Poté zase na druhé straně zahrozil Václav Uzlík, ale i on poslal svůj pokus přesně na Stefana Greca.

Pro Plzeňany přišel velmi nešastný moment ve 29. minutě. Alessio Riccardi poslal míč do velkého vápna na hlavu Václava Míky, domácí stoper si naneštěstí srazil balon do vlastní sítě. Hned o pět minut později ale bylo vyrovnáno! Daniele Trasciani fauloval v pokutovém území Lukáše Pihrta a nařízenou penaltu proměnil Kryštof Krátký – 1:1.

Červenomodří před pauzou dokonce ještě otočili skóre zápasu. Přízemní přihrávka Karla Žiláka na malé vápno našla osamoceného Václava Míku a ten se vykoupil vedoucím gólem Plzně. Jenže Římané dokázali najít odpověď už za necelou minutu. D’Orazio se dostal k odraženému míči a s tečí Šimona Gabriela poslal míč za Maříkova záda. Divoká první půle tak skončila výsledkem 2:2.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala ve stejném tempu jak ta úvodní, bohužel to byli dorostenci Viktorie, kteří brzy lovili míč ze své brány. Riccardi se dostal k míči po centru z levé strany a dokonal další obrat v zápase. Hned poté mohli červenomodří znovu vyrovnat misky vah, jenže Žilák v dobré šanci přestřelil.

Do dalších dvou šancí se dostali Plzeňští v 72. minutě. Nejprve prudkou ránu Davida Kramla zastavila před hostujícím brankářem římská obrana, akce pak ale pokračovala dál, kdy z levé strany letěl centr přesně na hlavičku Pavla Šulce, ten však přestřelil.

V nastaveném čase viktoriáni inkasovali počtvrté a v přímém souboji o druhé postupové místo tak nestačili na římské AS. Vlkům z italské metropole podlehli 2:4 a v konečné tabulce skupiny G se s mládežnickou obdobou Ligy mistrů loučí ze třetího místa.