Ženy v posledním kole sezony 2018/2019 podlehly Lokomotivě Brno Horní Heršpice 1:3, dorostenky ale vysokým poměrem 9:1 vyhrály na Julisce. Starší žákyně padly po penaltách s Libercem, přípravka dívek skončila čtvrtá na finálovém turnaji ligy za účasti 12 týmů.

Ženy

V posledním kole 2018/2019 prohrál ženský A-tým v Dobřanech s týmem Brno Horní Heršpice 1:3. Jedinou branku vstřelila brankářka Adéla Holíková, která v tomto utkání nastoupila od 73. minuty do hry v poli. V nadstavbové části o udržení skončily viktoriánky první, z šesti zápasů jich vyhrály pět.

„Poslední zápas byl v duchu rozloučení se s kapitánkou týmu Adélou Ondráškovou, která pověsila kopačky na hřebík. Mrzí nás jediná prohra v nadstavbě, která byla právě v tomto posledním zápase. Našim holkám se příliš nedařilo, soupeř byl agresivní, důrazný a viktoriánky se snažily kombinačním způsobem přehrát hráčky z Brna. Vytvořili jsme si několik šancí za zápas, ale dokázali jsme vstřelit gól až ke konci, to ale nestačilo na obrat v zápase,“ řekl k duelu kouč LukᚠRůžička.

FCVP – Brno H. Heršpice 1:3
Branky: 81. Holíková – 9. Dianišková, 60. Pušková, 70. Krištofová

Dorostenky

Tým dorostenek zakončil ročník ve velkém stylu – výhrou 9:1 na pražské Julisce! Na hřišti Dukly byly k vidění tři hattricky, postaraly se o ně Julia-Lani Csordas, Barbora Polcarová a Eliška Němcová. Tým trenéra Křeliny tak ze šesti zápasů nadstavby o udržení vyhrál čtyři a skončil v ní druhý.

„Do zápasu jsme chtěli vstoupit pokorně a s koncentrací na nᚠvýkon, což se nám hned od začátku dařilo. Soupeře jsme přehrávali ve všech činnostech a i díky stálé koncentraci na týmový projev se brzy ze zápasu stala jednoznačná záležitost. Již v prvním poločase jsme vstřelili čtyři branky a nespočet dalších šancí jsme neproměnili. Druhý poločas byl stejný, vstřelili jsme dalších pět branek a hrálo se pouze o skóre. Hráčky předvedly velice kvalitní výkon a jsem rád, že i přes rozhodnuté utkání chtěly stále pracovat a přidávat další branky. Vždy však musí myslet na to, že fotbal je o týmu a ne jednotlivcích, i za takto rozhodnutého stavu. Každý má svoji roli, neméně důležitou než ten poslední článek, který branku vstřelí!“ řekl k zápasu trenér Vojtěch Křelina.

Dukla Praha – FCVP 1:9
Branky: 36. Teissigová – 2. Csordas, 13. Němcová, 17. Polcarová, 29. Němcová, 44. Němcová, 47. Polcarová, 57. Csordas, 59. Polcarová, 62. Csordas

Starší žákyně

Žákyně se na Slovanech utkaly se Slovanem Liberec. Po bezbrankové remíze došlo na penalty, které hostující Slovan vyhrál v suverénním poměru 3:0.

FCVP – Liberec 0:1pen.

Starší přípravka dívek

V sobotu hrála starší přípravky dívek finále ligy. Turnaje se zúčastnilo 12 družstev a viktoriánky obsadily čtvrté místo. „Holky do turnaje vstoupily s chutí a nadšením. Musíme je za výkon pochválit, hrály opravdu dobře, ale i tak máme na čem pracovat. Chybělo mi od holek více zakončení, a proto si myslím, že nějaké zápasy se výsledkově nepovedly. Byly s námi opět i mladší hráčky, které se s tím vypořádaly dobře, poradily si,“ chválil trenér Pavel Nový.

Turnaj se hrál v Praze na Julisce. Viktoria v prvním zápase porazila Rakovník 2:1, poté Sokol Třebeš 2:0. Následně podlehla 0:2 Spartě, porazila 3:2 Duklu Praha a prohrála 0:1 s Pardubicemi.