Po dvou týdnech volna zahájila FC Viktoria Plzeň přípravu na nový ročník. Po pondělních a úterních funkčních a silových testech absolvoval tým trenéra Pavla Vrby první společný trénink.

Na prvním tréninku někteří hráči chyběli. Kvůli předchozím reprezentačním povinnostem se později k týmu připojí Christián Herc, Pavel Bucha, Pavel Šulc, Dominik Janošek, Patrik Hrošovský, Matúš Kozáčik, Jan Kopic a Jakub Brabec. Později začne také TomᚠHájek, který měl s Mladou Boleslaví výrazně delší sezonu.

Naopak se již k týmu připojili nováčci Adam Hloušek, LukᚠKalvach a Ondřej Mihálik. Brankáře Hrušku se Sváčkem doplnil navrátilec z hostování v Táborsku Jakub Šiman, s A-týmem zahájil přípravu také Ondřej Štursa.

V přípravě odehraje Viktoria Plzeň celkem šest zápasů. V domácím prostředí v Luční ulici se utká s Domažlicemi (15. června, 10:30) a se Sokolovem (19. června, 16:30). 22. června se pak představí v Liptovském Mikuláši, kde odehraje zápas při příležitosti výročí 85 let od založení tamního fotbalového klubu.

V termínu 26. 6. – 5. 7. čeká tým trenéra Pavla Vrby soustředění v rakouském Westendorfu. Zde jsou na programu tři přípravné duely se zahraničními soupeři, kteří budou teprve upřesněni.

Do nového soutěžního ročníku vstoupí Viktoria prvním zápasem o víkendu 12. – 13. 7. V červenci ji rovněž čeká 2. předkolo UEFA Champions League, kde se utká buď se švýcarskou Basilejí, nebo s řeckým Olympiakosem. Los se uskuteční 19. června v Nyonu.

Kádr pro letní přípravu 2019

Brankáři: Aleš Hruška, Matúš Kozáčik*, Dominik Sváček, Jakub Šiman.

Obránci: Jakub Brabec*, Milan Havel, TomᚠHájek*, LukᚠHejda, Adam Hloušek, Roman Hubník, David Limberský, Luděk Pernica, Radim Řezník.

Záložníci: Pavel Bucha*, Aleš Čermák, Ubong Moses Ekpai, Christián Herc*, TomᚠHořava, Patrik Hrošovský*, Dominik Janošek*, Joel Ngandu Kayamba, LukᚠKalvach, Jan Kopic*, Jan Kovařík, Erik Pačinda, Milan Petržela, Roman Procházka, Ondřej Štursa, Pavel Šulc*.

Útočníci: Jean-David Beauguel, TomᚠChorý, Michael Krmenčík, Ondřej Mihálik.

* přípravu zahájí později

Příchody: LukᚠKalvach (Olomouc), Adam Hloušek (Legia Varšava), Jakub Šiman (návrat z hostování v Táborsku), TomᚠHájek a Pavel Bucha (oba návrat z hostování v Mladé Boleslavi), Christián Herc (dvouleté hostování z Wolverhamptonu), Ondřej Mihálik (hostování z AZ Alkmaar), Dominik Janošek (návrat z hostování ve Slovácku), Pavel Šulc (návrat z hostování v Jihlavě), Ondřej Štursa (juniorka). 


Odchody: Marek Bakoš (konec kariéry – asistent trenéra), Daniel Kolář (konec kariéry – sportovní manažer mládeže), LukᚠProvod (zůstává v Českých Budějovicích).

Řeší se: LukᚠPfeifer (hostoval v Táborsku), TomᚠPoznar (hostoval ve Zlíně), Jiří Piroch (hostoval v Pardubicích), Jan Suchan (hostoval v Karviné).

Rozpis přípravy

15. 6. FCVP – Domažlice (10:30, Luční)
19. 6. FCVP – Sokolov (16:30, Luční)
22. 6. Liptovský Mikulᚠ– FCVP (17:00, MFK Tatran)
26. 6. odjezd na soustředění do Westendorfu
28. 6. přátelský zápas
2. 7. přátelský zápas
5. 7. přátelský zápas
5. 7. návrat ze soustředění ve Westendorfu

Fotogalerie