11. 8. 2019    Zápas

První ligová prohra sezony, Viktoria doma podlehla Slovácku 0:2

FC Viktoria Plzeň

5. kolo / Neděle 11. 8. 2019, 16:30 / Doosan Arena

5. kolo / Neděle 11. 8. 2019, 16:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

0:2

(0:1)

1.FC Slovácko

42. Šašinka
61. Zajíc

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Pernica, Hloušek – Procházka, Kalvach (74. Janošek) – Kayamba, Hořava (46. Krmenčík), Mihálik (46. Kopic) – Chorý

1.FC Slovácko

Trmal – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (13. Šimko) – Havlík, Daníček – Petržela (79. Krejčí), Šašinka (73. Kalabiška), Navrátil – Zajíc

statistiky

Branky: 42. Šašinka, 61. Zajíc, ŽK: Procházka – Reinberk, Navrátil, Rozhodčí: Julínek – Caletka, Podaný

Diváci: 8790

První ligové prohra v nové sezoně. Viktoria nezvládla duel 5. kola FORTUNA:LIGY, na domácím hřišti podlehla Slovácku 0:2.

Ještě před samotným výkopem proběhly na hřišti hned dvě akce. Nejprve se Viktoria oficiálně rozloučila s Milanem Petrželou – hráčem, který v Plzni zasáhl do 372 zápasů a patří ke generaci, jež toho na západě Čech dokázala strašně moc. Šestatřicetiletý záložník dostal dres s odehraným počtem duelů a kytici. Poté celý stadion uctil minutou ticha památku Víta Kulhánka – fanouška Viktorie, jenž v týdnu tragicky zahynul.

Pak už se ale přešlo k samotné hře a Plzeňané chtěli oko diváka potěšit hned v prvních minutách, to když Ondřej Mihálik hezky vysunul Adama Hlouška, ten přízemním centrem našel ve vápně Tomáše Hořavu, ale jeho střela i dorážka Romana Procházky byly zblokovány obranou Slovácka.

První velkou šanci hostů měl paradoxně Milan Petržela. V 39. minutě napřáhl levačkou a Aleš Hruška měl co dělat, aby jeho povedený pokus vyrazil před sebe. Hráči z Uherského Hradiště se do konce poločasu nakonec stejně dočkali gólu. TomᚠZajíc se prohnal kolem Lukáše Hejdy, přihrál do vápna do prostoru mezi obranu Plzně a bílí vedli.

Pavel Vrba nebyl spokojen s hrou svého týmu v úvodní pětačtyřicetiminutovce a hned na začátku druhého poločasu poslal do hřiště dva nové hráče. Za Ondřeje Mihálika a Tomáše Hořavu na trávník přišli Jan Kopic a Michael Krmenčík. Jako první to nebezpečně zkoušel Adam Hloušek, ale jeho utažená střela levačkou se nevešla mezi tři tyče.

Ani dvojí střídání nakonec nepomohlo, byli to naopak znovu hosté, kteří proměnili svou další šanci a dostali se už do dvoubrankového vedení. Milan Petržela krásně vyslal Tomáše Zajíce do samostatného úniku a ten si pěkným lobem poradil s Alešem Hruškou. Červenomodří tak nezvládli utkání 5. kola FORTUNA:LIGY, doma podlehli Slovácku 0:2.

Záznam

Související články