14. 6. 2020    Zápas

Do nadstavby vítězným krokem! Viktoriáni si poradili s Olomoucí

FC Viktoria Plzeň

30. kolo / Neděle 14. 6. 2020, 17:00 / Andrův stadion

30. kolo / Neděle 14. 6. 2020, 17:00
Andrův stadion

SK Sigma Olomouc

0:1

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

16. Hořava

sestavy

SK Sigma Olomouc

Mandous – Látal, Štěrba, Jemelka (46. Breite), Kerbr (63. Sladký) – Greššák – Zahradníček, Zmrzlý (78. Juliš), Chytil (46. Houska), Hála (70. Pablo Gonzalez) – Yunis

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Hejda (90. Pernica), Brabec, Kovařík – Bucha, Kalvach, Hořava (65. Díaz) – Kayamba, Beauguel (78. Mihálik), Kopic (90. Hloušek)

statistiky

Branka: 16. Hořava, ŽK: Kerbr, Breite – Havel, Kalvach, Mihálik, Rozhodčí: Marek – Podaný, Melichar

Diváci: 328

Základní část letošního ročníku FORTUNA:LIGY skončila. Viktoria Plzeň hrála v posledním kole na hřišti Olomouce, kde o třech bodech rozhodl gólem z první půle TomᚠHořava. Vítězné utkání a prohra Jablonce navíc znamená, že Západočeši skončí osmou sezonu v řadě nejhůře druzí.

Viktoriáni měli první patnáctiminutovku jasně ve své režii a také se dostali zaslouženě do vedení. Joel Kayamba odcentroval na Jana Kopice, jeho zakončení ještě zablokovala domácí obrana, jenže míč se odrazil k Tomáši Hořavovi a ten pohotovou střelou pod břevno otevřel skóre. Další větší příležitost se však v prvním poločase neurodila.

Hned v úvodních vteřinách druhé půle měli olomoučtí velkou šanci, ale TomᚠZahradníček hlavičkoval pouze do připraveného Aleše Hrušky. Trenér Adrian Guža poprvé vystřídal v 65. minutě, za střelce vedoucího gólu Tomáše Hořavy přišel na hřiště Iván Díaz, který si tak připsal svůj debut v české nejvyšší soutěži.

Čtvrt hodiny před koncem mohl uklidňující druhou branku Viktorie přidat Jean-David Beauguel, jenže tváří v tvář gólmanovi Mandousovi neuspěl. Do listiny střelců se nezapsali ani Jan Kovařík nebo Pavel Bucha, kteří měli také dobré šance, ale nakonec je to nemuselo mrzet. Viktoriáni porazili Olomouc 1:0 a již před startem nadstavbové části mají jistotu, že osmou sezonu v řadě skončí nejhůře druzí.

Záznam