8. 11. 2020    Zápas

Vítězný návrat na trávníky! Viktoriáni ve šlágru kola přejeli Spartu 3:1

FC Viktoria Plzeň
7. Bucha
34. Ondrášek
45+1. Hejda

7. kolo / Neděle 8. 11. 2020, 18:15 / Doosan Arena

7. kolo / Neděle 8. 11. 2020, 18:15
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:1

(3:0)

AC Sparta Praha

90+3. Krejčí II

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Hejda, Brabec, Limberský – Bucha, Kalvach, Čermák (74. Alvir) – Ba Loua (74. Kayamba), Ondrášek (79. Beauguel), Kopic (90. Káčer)

AC Sparta Praha

Nita – Plechatý, Pavelka, Hancko (63. Trávník) – Vindheim, Krejčí II, Sáček (70. Karabec), Dočkal, Krejčí I (63. Hanousek) – Juliš, Polidar (63. Plavšič)

statistiky

Branky: 7. Bucha, 34. Ondrášek, 45+1. Hejda – 90+3. Krejčí II, ŽK: Čermák, Kalvach, Káčer – Plechatý, Krejčí II, Sáček, Vindheim, Rozhodčí: Franěk – Blažej, Kříž

Diváci: uzavřeno

Více než měsíční čekání na ligové zápasy kvůli druhé vlně pandemie koronaviru skončilo v neděli večer! V Doosan Areně se hned po návratu na trávníky odehrál velký šlágr 7. kola F:L, kdy Viktoria Plzeň přivítala na své půdě Spartu. A svěřenci Adriana Gužy předvedli naprosto parádní výkon, Pražany přejeli 3:1.

Hlad červenomodrých po fotbale se ukázal hned v 7. minutě. Aleš Čermák vystihl zpětnou přihrávku Dominika Plechatého, plzeňský záložník pak vyslal nabíhajícího Pavla Buchu a ten přehodil vybíhajícího Florina Nitu – 1:0! Další zajímavou možnost měl Zdeněk Ondrášek, ale jeho ránu zblokovala hostující obrana na roh.

Sám Čermák měl po odehraných dvaceti minutách svou šanci, jenže střelu zpoza vápna poslal nad břevno. Ve 34. minutě viktoriáni předvedli velkou parádu. David Limberský svou pověstnou šajtlí našel aktivního Ondráška a „Kobra“ z voleje naprosto parádně zavěsila.

Do poločasu se domácí ještě jednou zaradovali. V nastaveném čase Aleš Čermák rozehrál rohový kop, ve vápně byl nejprůbojnější LukᚠHejda a ten zvýšil na rozdíl tří branek. Se snovým skóre 3:0 Plzeňané také odešli do šaten.

Západočeši byli i po změně stran nadále aktivní, z dobré standardní situace pálil těsně mimo LukᚠKalvach. Po hodině hry Čermák parádně odcentroval na hlavu Jana Kopice, jenž trefil břevno Nitovy svatyně. Rumunský gólman měl v této situaci velké štěstí, za míčem se bez nároku na zákrok pouze otáčel.

Po vyražené střele Jana Kopice se mohl krátce po příchodu na hřiště trefit z dorážky Marko Alvir, ale bránu minul. Stejně tak Pavel Bucha ještě v závěru neproměnil pokutový kop, naopak Sparta z poslední akce snížila zásluhou Krejčího II. I přesto Plzeň po naprosto přesvědčivém výkonu přehrála Spartu jasně 3:1 a stáhla ztrátu na čelo tabulky.

Záznam