20. 12. 2020    Zápas

Z Moravy bez bodů, viktoriáni prohráli na hřišti Slovácka vysoko 0:4

FC Viktoria Plzeň
11. Kalabiška
50. Hofmann
80. Sadílek
90. Kubala

13. kolo / Neděle 20. 12. 2020, 16:00 / MFS Miroslava Valenty

13. kolo / Neděle 20. 12. 2020, 16:00
MFS Miroslava Valenty

1.FC Slovácko

4:0

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

1.FC Slovácko

Nemrava – Kalabiška, Hofmann, Daníček, Šimko – Havlík, Sadílek – Petržela (79. Tomič), Kohút (70. Kubala), Navrátil (79. Srubek) – Jurečka (67. Kliment)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Hejda, Brabec, Limberský – Bucha, Kalvach, Čermák (64. Káčer) – Kayamba (35. Ondrášek), Beauguel (64. Mihálik), Ba Loua (88. Alvir)

statistiky

Branky: 11. Kalabiška, 50. Hofmann, 80. Sadílek, 90. Kubala, ŽK: Kohút, Kalabiška, Kubala, Svědík (tr.) – Havel, 2. ŽK = ČK: 79. Havel, Rozhodčí: Ginzel – Caletka, Kříž

Diváci: uzavřeno

Adrian Guža po vysoké výhře nad Teplicemi neměl důvod měnit sestavu, celkově tak viktoriáni již potřetí v řadě nastoupili ve stejném složení. Tentokráte se však oproti minulému týdnu z bodů neradovali, na hřišti Slovácka totiž prohráli vysoko 0:4.

Jako první se v zápase připomněl Milan Petržela. Bývalý dlouholetý hráč Viktorky vypálil sice z ostrého úhlu, ale rána mu parádně sedla na pravačku a Aleš Hruška, který naskočil do 300. ligového utkání a stal se tak členem Klubu legend, musel halfvolej vyrazit na roh. Z další domácí akce už Hruška inkasoval. Petrželu sice znovu vychytal, dorážku Kalabišky už však ne.

Moravané byli i nadále aktivní a Hruška tak musel být neustále ve střehu – jako při pokusu Michala Kohúta, se kterým si nadvakrát poradil. Plzeňský gólman si v následné šanci smlsl i na třetím pokusu Petržely, tentokráte vychytal jeho střelu zpoza vápna. Trenér Guža nebyl s průběhem hry vůbec spokojen, proto i brzy střídal a změnil formaci. Po první půli Viktoria ztrácela na Slovácko gól.

Jenže fotbalisté z Uherského Hradiště pokračovali v pohledné hře i nadále a na začátku druhého poločasu odskočili již na dvougólový rozdíl, Sadílek předložil na zadní tyč Hofmannovi a ten uklidil do odkryté brány. K asistenci pak 24letý záložník přidal i gól, to když se z voleje trefil po centru Šimka. Hráči v bílých dresech měli svůj den, v závěru se ještě do listiny střelců zapsal Kubala. Západočeši tak prohráli na půdě Slovácka 0:4.

Záznam