6. 2. 2022    Zápas

TomᚠChorý rozhodl o výhře nad Hradcem a posunul Viktorii do čela ligy!

FC Viktoria Plzeň
28. Chorý

20. kolo / Neděle 6. 2. 2022, 18:00 / Doosan Arena

20. kolo / Neděle 6. 2. 2022, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:0

(1:0)

FC Hradec Králové

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Pernica, Hejda, Sýkora – Bucha (88. Kaša), Kalvach – Kopic (78. Šulc), Čermák (78. Káčer), Mosquera – Chorý (72. Potočný)

FC Hradec Králové

Fendrich – Klíma, Král, Čech (80. Rybička) – Mejdr, Soukeník, Kučera (74. Rada), Novotný – Prekop, Kubala, Vlkanova

statistiky

Branka: 28. Chorý, ŽK: Kučera, Rozhodčí: Machálek – Caletka, Vodrážka

Diváci: 1000

Po téměř dvou měsících se znovu rozjela FORTUNA:LIGA. A pro Viktorii tím nejlepším možným způsobem! Utkání s Hradcem Králové totiž vyhrála díky trefě Tomáše Chorého 1:0. Plný bodový zisk navíc znamená posun do čela tabulky!

Ihned zkraje zápasu měli velkou šanci hosté. Na centr Jana Mejdra z pravé strany naskakovali dokonce dva osamocení hráči Hradce, Erik Prekop ale hlavičkoval těsně vedle. Viktoriáni odpověděli stejnou měrou, když zahodili hned dvojitou stoprocentní příležitost. Jhon Mosquera našel milimetrovým centrem Milana Havla, jehož vychytal Vilém Fendrich, stejně jako dorážku Aleše Čermáka. Z následného rohu trefil Luděk Pernica břevno.

Standardní situace červenomodrým chutnaly, po další z nich střelu Mosquery vyrazil Fendrich. Tu následnou už ale Západočeši proměnili v gól. Signál v podobě přiuknutí Pavla Buchy a centru Jana Sýkory si našel ve vzduchu TomᚠChorý a vytáhlý útočník otevřel skóre. Po prvním poločase tak domácí drželi náskok jedné branky.

Dvacet minut před koncem měl dobrou pozici z volného přímého kopu Prekop, ale Staněk jeho pokus kryl. V 72. minutě si svůj debut v plzeňském dresu odbyl Roman Potočný. Nakonec jediná trefa Tomáše Chorého stačila na plný bodový a také na posun do čela ligové tabulky!

Záznam