13. 2. 2022    Zápas

Dvougólové vedení nestačilo, viktoriáni nakonec se Spartou jen remizovali

FC Viktoria Plzeň
71. Pavelka
90+1. Hložek

21. kolo / Neděle 13. 2. 2022, 18:00 / Generali Česká pojišovna Arena

21. kolo / Neděle 13. 2. 2022, 18:00
Generali Česká pojišovna Arena

AC Sparta Praha

2:2

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

20. Chorý
53. Hejda

sestavy

AC Sparta Praha

Holec – Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko – Pešek (56. Karabec), Pavelka, Sáček (68. Dočkal), Hložek, Haraslín (56. L. Krejčí I) – Minčev (46. Čvančara)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Hejda, Sýkora – Bucha, Kalvach – Kopic (81. Šulc), Čermák (81. Káčer), Mosquera – Chorý (64. Beauguel)

statistiky

Branky: 71. Pavelka, 90+1. Hložek – 20. Chorý, 53. Hejda, ŽK: Holec – Sýkora, Hejda, Bílek (tr.), Rozhodčí: Berka – Kubr, Vlček

Diváci: 1000

Hned v prvním venkovním zápase jarní části sezony čekala na viktoriány těžká zkouška. Západočeši v ní měli po dvougólovém vedení velice blízko k tříbodovému zisku, ale Sparta se v závěru zmohla k vyrovnání, a tak se oba týmy rozešly smírně po remíze 2:2.

Červenomodří začali utkání aktivněji a častěji drželi míč na svých kopačkách, ale do první příležitosti se dostali domácí. Adam Hložek posunul míč Jakubu Peškovi a ten pálil jen do boční sítě. Za to z první vážnější akce se trefili viktoriáni. Aleš Čermák rozehrál roh nakrátko na Lukáše Kalvacha, ten odcentroval na hlavičku Tomáše Chorého a dlouhán Plzně se trefil i ve druhém jarním duelu!

Svěřenci trenéra Michala Bílka hrozili po standardních situacích i nadále, po dalším signálu trefil Filip Kaša hlavou tyč. V závěru poločasu se prodral přes střed pole Pavel Bucha, ale se střelou z dálky neměl gólman Dominik Holec problém. I tak šli hosté do kabin s jednogólovým náskokem.

A navíc zkraje druhé půle Viktorka navýšila své vedení. Opět po rohovém kopu tentokrát TomᚠChorý prodloužil na Lukáše Hejdu a ten dopravil míč až do sítě! Následně měl hned dvě šance Jhon Mosquera, ale ani v jedné z nich si nepřišel na sparanského brankáře, který jej v obou případech vychytal.

Letenští snížili ze své vůbec první střely přímo na bránu, TomᚠWiesner odcentroval přesně na Davida Pavelku a rýsovalo se drama. V závěru zápasu hned dvakrát selhal Pavel Šulc. Nejprve ho po centru Buchy vychytal Holec, zanedlouho zas v akci dvou hráčů na samotného gólmana špatně vyřešil situaci. A tak přišel trest, z rohového kopu se hlavou trefil Adam Hložek a stanovil konečné skóre na 2:2.

Záznam