Viktoria Plzeň vítá ve svém kádru útočníka Fortune Basseyho, který přichází z maďarského Ferencvárose na roční hostování s následnou opcí.

Nigerijský útočník Fortune Bassey je fanouškům známý především ze svého působení v Českých Budějovicích, kde se dokázal vypracovat mezi ligové hvězdy, během podzimní části vstřelil 9 ligových branek a zajistil si přestup do Ferencvárose Budapeš, se kterým následně oslavil mistrovský titul.

Nyní přichází na roční hostování s opcí do Viktorie. „Naším cílem bylo rozšířit nᚠkádr a posílit ve všech řadách před velmi náročným podzimem na domácí i evropské scéně. Jsem rád, že se podařilo dokončit příchod takto kvalitního hráče do ofenzivy,“ okomentoval příchod Adolf Šádek, generální ředitel klubu.

Třiadvacetiletý útočník se ihned po svém příchodu zapojí do tréninku a trenérům by měl být k dispozici již pro sobotní ligový duel s Hradcem Králové. „Fortune v Budějovicích ukázal, že jde o výborného útočníka. Má potřebnou rychlost, dynamiku a dobré zakončení,“ řekl na jeho adresu hlavní kouč Michal Bílek.

„Viktorii velmi dobře znám, je to velký klub s velkými ambicemi. Když se tato možnost naskytla, neváhal jsem. Je to pro mě obrovská výzva, čekají nás velké zápasy v Evropě i v lize a já udělám všechno pro to, abych byl pro tým přínosem,“ má jasno hráč s přezdívkou „Forty“.

Vzhledem k tomu, že Fortune Bassey zasáhl v dresu Ferencvárose do předkol Ligy mistrů, nemůže za Viktorii nastoupit ve dvojzápase play off proti Karabachu. Pro skupinovou fázi Ligy mistrů, případně Evropské ligy však bude plně k dispozici.

Fortune, vítej v Doosan Areně!