Ve středu 16. března 2016 odehraje FC Viktoria Plzeň odvetný zápas čtvrtfinále MOL Cupu na hřišti Sigmy Olomouc. Z úvodního domácího duelu si Západočeši vezou vítězství 4:2.

„Chceme postoupit, to je samozřejmost. My si vezeme dobrý výsledek z prvního zápasu, máme náskok. Nastoupí hráči, kteří nedostávají tolik příležitostí v lize, takže věřím, že všichni budou mít chu a my ten zápas zvládneme a postoupíme,“ říká asistent trenéra Pavel Horváth.

Viktoria do utkání půjde jako velký favorit, Olomouc ale určitě zbraně lehce nesloží.
„Olomouc má svých starostí v ligové soutěži víc než dost, takže očekávám, že do tohoto zápasu nastoupí uvolněně a bude si to chtít užít. Bude to určitě hodně náročné, protože oni mohou jen překvapit,“ dodává plzeňský trenér.

Plzeň se se Sigmou utká během jednoho měsíce už potřetí. „Každý zápas je jiný a v každém nastoupí v obou mužstvech jiní hráči. Nemyslím si, že se týmy budou mít úplně detailně přečtené. Je to samozřejmě trochu specifické, ale není to nijak výjimečné, že by nastoupili úplně stejní hráči na obou stranách do všech zápasů,“ doplňuje Horváth.

Do Česka se v tomto týdnu opět vrátila zima a na celém území republiky sněží. Viktoriáni si ale možnost odložení zápasu kvůli počasí nepřipouští. „Počasí my určitě nevyřešíme. Pokud se utkání odloží, tak asi až těsně před výkopem. My se připravujeme jako na každé jiné utkání, takže pojedeme do Olomouce a uvidíme, co se bude ve středu dít,“ říká asistent trenéra.

Viktoria pro cestu do Olomouce zvolila netradiční přepravu. Místo autobusu pojede západočeský výběr vlakem. „Je to určitě lepší než jízda autobusem. Jedeme vlakem, kde se člověk může i projít a koupit si nějaké občerstvení. Navíc v tomto počasí je možnost dopravní nehody na dálnici D1 přeci jen větší než obvykle a rázem bychom při cestě autobusem stáli v koloně. Vlak je tedy úplně ideální,“ uzavírá Pavel Horváth.