14. 8. 2022    B tým – reportáž

Béčko podlehlo rezervě „klokanů“, rozhodl jeden gól

FC Viktoria Plzeň

2. kolo / Neděle 14. 8. 2022, 10:30 / Luční

2. kolo / Neděle 14. 8. 2022, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

0:1

(0:1)

Bohemians Praha 1905 B

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň - Oravec, Fišer (K), Čihák F. (61. Aubrecht), Vach - Qose (61. Sojka), Pešek - Kronus (61. Vrba), Trusa, Cadu - Dedič (61. Gaszczyk)

Bohemians Praha 1905 B

Soukup - Farkaš (K), Koubek (78. Wexler), Novák, Kadlec, Hála (46. Bárta), Těšínský (61. Dostál), Koutský (78. Marhoul), Damašek (88. Mareš), Krch, Vilotič

statistiky

Branky: 28. Koutský, ŽK: 56. Těšínský, 82. Marhoul, Rozhodčí: Tupý Petr - Toucha, Brom

Diváci: 110

Svěřenci Josefa Parláska dnes s béčkem pražských Bohemians sehráli domácí premiéru. I přestože jejich sestavu posílilo hned šest hráčů z A týmu, podlehli soupeři 0:1.

Do nového ročníku ČFL skupiny A vstoupili svěřenci Josefa Parláska ideálně, ze Sokolova si totiž odvezli vítězství 2:0, které jim vystřelili Gaszczyk se Sojkou. A dnes se v Luční ulici v prvním domácím utkání nové sezony střetli s Bohemians B.

A byli v zápase favoritem, hosté jednak měli přesně opačný start soutěže, Karlovým Varům totiž minulý týden podlehli 0:2, a navíc měla naše rezerva k dispozici „áčkaře“ Cadua, Qoseho F. Čiháka, Trusu, Dediče a v brance Tvrdoně.

Ani oni ale nedokázali zvrátit utkání na stranu Západočechů, nakonec rozhodl jediný moment ze 28. minuty, kdy sí za Tvrdoňovými zády rozvlnil Koutský. V 61. minutě ještě trenér Parlásek sáhl ke čtyřem střídáním, kdy na hřiště poslal mimo jiné Gaszczyka a Sojku, tedy střelce z prvního letošního kola, ale skóre už se neměnilo.

Bilance viktoriánského béčka v této sezóně tedy činí jednu výhru a jednu prohru. Další zápas červenomodré čeká příští neděli, kdy zajíždějí na hřiště Admiry Praha.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „V prvním poločase jsme sice častěji drželi míč na svých kopačkách, ale bez výraznějšího efektu. Chyběla nám větší přímočarost a někdy i jednoduchost ve výběru řešení. Navíc nám soupeř z ojedinělé akce vstřelil v prvním poločase gól, který byl nakonec rozdílový. Ve druhém poločase se nᚠvýkon zlepšil, dostali jsme se do několika zajímavých zakončení, do pokutového území soupeře létalo více centrů a posledních 30 minut jsme soupeře vyloženě přehrávali, ale vyrovnat se nám bohužel nepovedlo. Převládá obrovské zklamání z prohry, nicméně povzbuzením do dalších zápasů byli výkony dnes střídajících hráčů a velmi dobře odehráli celé utkání Dominik Fišer a Adam Pešek.“