Tým trenéra Pavla Horvátha je plně připraven na vstup do sezony 2019/2020. Béčko Viktorie Plzeň ji odehraje ve třetí nejvyšší soutěži, tedy České fotbalové lize. V přípravném období sehráli viktoriáni celkem osm přátelských zápasů, z nichž prohráli pouze jeden.

Přípravu zahájilo béčko v červenci. První přátelský zápas sehrálo v Blšanech proti Teplicím, kde uspělo 2:1. Následovala výhra nad reprezentací U19, remíza s Přešticemi a prohra s Královým Dvorem. To také byl jediný neúspěch v přípravném období – následovaly totiž výhry nad Domažlicemi, Chomutovem a Mladou Boleslaví B. Vše proloženo ještě remízou s Příbramí B na soustředění v Písku.

„Příprava se vždy hodnotí podle toho, jak mužstvo vypadá v soutěži. Kromě Pavla Hezoučkého jsou však kluci zdraví,“ těší trenéra Horvátha. „Věřím, že jsme na soutěž připraveni, ale to se teprve ukáže. Přátelské zápasy dopadly pozitivně, odehráli jsme je stylem, který bych chtěl, aby se na hřišti objevoval. Kromě jednoho zápasu jsme byli úspěšní i výsledkově, kdyby to takto vypadalo v soutěži, bylo by to dobré,“ dodává trenér.

Výsledky přátelských zápasů

Teplice – FCVP B 1:2 (Uzlík, Pinc)
Česko U19 – FCVP B 0:2 (Kimvwidi PK, Vrba)
FCVP B – Přeštice 1:1 (Uzlík PK)
FCVP B – Králův Dvůr 2:3 (Pinc PK, Taleski)
Domažlice – FCVP B 0:1 (Rychnovský)
FCVP B – Příbram B 1:1 (Jelínek vl.)
FCVP B – Chomutov 1:0 (Pinc)
FCVP B – Mladá Boleslav B 3:2 (Pinc 2, Vais)

Soupiska B týmu

Béčko jako hlavní trenér povede Pavel Horváth, v roli hrajícího asistenta bude působit Peter Grajciar. Do týmu se z hostování vrátili Bohumil Havel, Martin Rychnovský, Martin Petr, JonᚠVais a Dušan Pinc. Ostatní hráči byli do B týmu přeřazeni z bývalé juniorky, několik hráčů pak na hostování odešlo do jiných celků.

„Máme v týmu hodně mladých hráčů a zkušeného Petera Grajciara. Mužstvo je poskládané zhruba tak, jak jsme si představovali. Kluci, kteří v zápasech nastupovali, to zvládali a uvidíme, jak jim to půjde v soutěži,“ říká kouč Pavel Horváth.

Za B tým mohou v průběhu sezony nastupovat hráči A týmu. Z 11členné určené soupisky (Hruška, Řezník, Hejda, Brabec, Limberský, Hrošovský, Kalvach, Kayamba, Čermák, Kopic, Krmenčík) vždy maximálně dva hráči najednou, zbytek kádru pak neomezeně.

„S trenérem Vrbou se bavíme v podstatě každý týden. Bude záležet na zdravotním stavu A mužstva a na vytíženosti hráčů. Pokud si kluci z áčka budou chtít jít zahrát a bude na to prostor, tak i pro hráče z béčka to bude dobrá zkušenost si s nimi zahrát. Bude se to řešit zápas od zápasu,“ tuší trenér týmu.

Brankáři: TomᚠNovák, Ondřej Valeš.
Obránci: Václav Svoboda, Robin Hranáč, Václav Míka, Šimon Gabriel, Karel Žilák, Martin Rychnovský.
Záložníci: Bohumil Havel, Peter Grajciar, Martin Petr, JonᚠVais, Aleks Taleski.
Útočníci: Pavel Hezoučký, Denis Plecitý, Dušan Pinc, Adam Vrba, TomᚠKepl, LukᚠPihrt, LukᚠVáclavík.

Příchody: Peter Grajciar (České Budějovice), Bohumil Havel (návrat z host. Velvary), Martin Rychnovský, JonᚠVais (oba návrat z host. Domažlice), Martin Petr (návrat z host. Králův Dvůr), Dušan Pinc (návrat z host. Písek).
Odchody: Richard Mařík, Michal Bartůněk, Marek Patrovský (všichni hostování Senco Doubravka), Jakub Kadar, Ondřej Pek, Václav Uzlík, David Kraml, Kryštof Pavlík (všichni hostování Domažlice), TomᚠArzberger, Martin Suchý, Martin Patrovský (všichni hostování Přeštice), Filip Vacovský (Písek), Jan Pek (v jednání), Petr Řezáč (hostování Rokycany), Marek Brož (hostování Mýto), Filip Čihák (hostování Pardubice), Jakub Selnar, Ondřej Štursa (oba hostování Sokolov).

Soutěžní část ročníku 2019/2020 zahájí Viktoria Plzeň B v neděli 11. srpna na hřišti Rakovníka, kde je výkop plánovaný na 17:00. První domácí duel čeká plzeňský rezervní tým v neděli 18. srpna od 10:30 v Luční ulici proti béčku Příbrami. Rozpis zápasů naleznete ZDE.

„Jsem hrozně zvědavý, jak bude soutěž vypadat. Budou tam dva typy zápasů – proti tradičním celkům z ČFL a proti béčkům prvoligových mužstev,“ ví Pavel Horváth. „První zápas hrajeme v Rakovníku. Postoupil z divize a měl jsem možnost ho dvakrát vidět, něco mi to samozřejmě napovědělo, ale mistrovské zápasy jsou jiné. Hrajeme první zápas venku, což by mohlo kluky prověřit. Bude to pro ně novinka – mistrovský zápas v ČFL, mohli by přijít lidi a atmosféra bude jiná než na přátelském utkání,“ těší se trenér béčka.

Foto: Michal Straka