Viktorii Plzeň čeká v rychlém sledu druhý domácí zápas. V neděli 1. října přivítá v Doosan Areně v rámci 9. kola HET ligy celek Bohemians Praha 1905. V posledních letech se viktoriánům daří nad ‚Klokany‘ v domácím prostředí vítězit, výjimkou byl loňský ročník, kdy si Bohemians odvezli ze Štruncových sadů bod za remízu 1:1.


„Bohemka je ohromně pracovité, důsledné a organizované mužstvo. Předpokládám, že nás čeká celek, který bude vycházet z dobře organizované obrany a čekat na naše chyby. Já věřím, že se těchto nežádoucích chyb nebudeme dopouštět,“ říká na konto nejbližšího soupeře Viktorie Pavel Vrba. „Chtěli bychom brzy vstřelit gól, potom se může ráz zápasu změnit. Byl bych rád, pokud by se nám podařilo vstoupit do utkání gólově, protože pak by se mohlo hrát pro fanoušky hodně zajímavé utkání,“ dodává.

Výhodou Viktorie může být větší sehranost kádru, jehož kostra zůstává téměř totožná jako v minulé sezóně. „Mužstvo Bohemky prochází určitým vývojem, tvoří se. Z mého pohledu je to tým, který si zakládá na své pracovitosti a do ligy určitě patří,“ má jasno Vrba. 

Ve čtvrtek proti Hapoelu Beer-Sheva byl na střídačce uzdravený Kovařík, další rekonvalescenti by se měli pomalu začít zapojovat do zápasového rytmu. „Hráči, kteří prodělali zranění, by měli absolvovat ještě určitou zátěž v zápasech juniorské ligy a pak se uvidí, zda naskočí i do našich zápasů. V současnosti je tato cesta zkrátka daná,“ přemýšlí plzeňský trenér.