Viktoria Plzeň se o postup do Play off Ligy mistrů utká s rumunským celkem FCSB. Klub, jenž dříve nesl název Steaua Bukureš bude hostit první utkání na svém stadionu. Hráči plzeňského klubu i Pavel Vrba neměli před losem vybraného favorita.

„Myslím si, že v Lize mistrů si nejde vybírat, koho bychom chtěli. V její nemistrovské části je to navíc ještě složitější. Čeká nás rumunské mužstvo, o kterém víme, že nebude snadným soupeřem. Naším úkolem je připravit se na něj co nejlépe,“ uvědomuje si Pavel Vrba. „O víkendu hraje soupeř první zápas v lize, ve kterém ho budeme sledovat. Takže z tohoto pohledu máme drobnou výhodu, ale oni nás určitě budou pozorovat ve zbývajících utkáních tady v Rakousku. Budeme určitě vycházet i z jejich zápasů minulé sezóny,“ dodává Vrba.

„Mohli jsme dostat papírově slabší ale i silnější soupeře. Uvidíme, jak se nám bude dařit, ale to, že chceme postoupit, snad nemusím ani zmiňovat. První zápas hrajeme venku, určitě budeme chtít vstřelit branku, která se z venku počítá, a naopak žádnou neobdržet,“ říká k losu záložník Milan Petržela. „Hrát o Ligu mistrů a bojovat proti týmům z celé Evropy je vždycky velká euforie,“ dodává Petržela.

„Los mohl dopadnout lépe i hůře, já osobně jsem spokojený. Čeká nás vlastně dost možná nejdůležitější zápas sezóny už na jejím začátku, o to víc se musíme soustředit na přípravu a třetí předkolo zvládnout,“ vyzývá Jan Kopic. „Víme, že s Bukureští hrála Sparta, ale to už je nějakou dobu zpátky, teď to může být úplně jiný tým,“ upozorňuje obránce TomᚠHájek, pro kterého to bude premiéra v evropských pohárech. „Těším se obrovsky. Liga mistrů je na klubové úrovni nejlepší soutěž a my uděláme všechno, aby se znovu hrála v Plzni,“ dodává.