Brankářská akademie FC Viktoria Plzeň ukončila již 3. ročník velice úspěšného projektu, ve kterém už prošlo kolem 100 brankářů z Plzeňského kraje. Jedná se o vysoké číslo, které vypovídá o zdařilém počinu, jímž bezesporu akademie je. Pomocí ní se objevují velice talentovaní brankáři. Tito golmani se postupně začleňují do mládežnických týmů FC Viktorie Plzeň anebo do regionální akademie, kde je velká konkurence.

„Počet brankářů stále roste a my z toho máme upřímnou radost, jelikož je vidět, že je o fotbal v České republice pořád ještě zájem,“ pochvaluje si trenér brankářů žáků Jan Levý. „Jsme hrdí na to, že můžeme být u zrodu budoucích talentů z řad brankářů. Velmi nás těší, že těmto talentům anebo i jen nadšeným klukům můžeme předávat naše cenné rady i zkušenosti.“ 

Brankáři ukončili ročník návštěvou Doosan Areny a teď je čekají vytoužené prázdniny. Opět se setkají až v září, kdy odstartuje už 4. ročník. „Rád bych touto cestou poděkoval vedení FC Viktoria Plzeň, jelikož nás v tomto projektu nadále podporuje a vychází nám ve všech směrech vstříc. Hlavní dík patří šéftrenérovi Josefu Šnebergerovi za perfektní spolupráci, protože bez něho by tento projekt nevznikl. Moc děkuji všem brankářům za výborný přístup a motivaci se zlepšovat. Všem rodičům za bezchybnou spolupráci a na závěr všem trenérům (Jiří Krbeček, Petr Berka, Vojtěch Mareček, Marek Špiroch a Michal Dufek) za vynikající připravenost,“ vzkazuje Jan Levý.

Informace k blížícímu se 4. ročníku budou přibývat na webových stránkách www.brankarifcvp.cz.

Fotogalerie