Už jen hodiny dělí viktoriány od druhé zkoušky v letošním ročníku Ligy mistrů, v úterý od 21:00 totiž vyběhnou na trávník Stadio Olimpico a postaví se letošnímu semifinalistovi této soutěže. Jak to vidí před zápasem obránce Radim Řezník a trenér Pavel Vrba?

Na tiskové konferenci před týmovým tréninkem přímo na trávníku Stadio Olimpico si vzal jako první slovo obránce Radim Řezník. „Víme, že Řím má vyspělé mužstvo. Samozřejmě dobře známe Edina Džeka v útoku, ale myslím, že se toho utkání nemusíme obávat. Pokud předvedeme výkon jako v prvním poločase proti Moskvě, tak s AS Řím můžeme hrát,“ má jasno. „Pokud budeme plnit to, co po nás chce trenér a třeba přidáme i nějakou nadstavbu, tak věřím, že bychom tu nějaký bod mohli uhrát,“ doplňuje plzeňský obránce.

Řezník na pravé straně často spolupracoval s Janem Kopicem, ten se ale v pátečním ligovém duelu se Spartou zranil a do Itálie s týmem nemohl odcestovat. „Kopi se bohužel zranil, ale my máme kvalitní kádr a jsou tam kluci, kteří místo něj můžou naskočit. A tam bude kdokoliv, tak určitě odvede 100 % a bude se snažit pomoct mužstvu,“ odmítl Řezník, že by Kopicova absence měla mít na mužstvo fatální vliv.

„Kopi dostal na deset dní sádru a pak uvidíme, jak to bude probíhat dále. Ohledně sestavy nějakou představu mám. Je tam několik možností, a jak se rozhodneme, se dozvědí hráči až zítra,“ prohlásil na tiskové konferenci trenér Pavel Vrba. V čem vidí plzeňský lodivod kvalitu soupeře? „Mají obrovsky rychlou přechodovou fázi. Jsou tam obránci, kteří umějí tvořit hru. Jsou tam záložníci, kteří umějí podpořit útočnou fázi. Je tam Džeko. Několikrát už ukázali svoji tvář,“ říká o soupeři Vrba.

Plzeň ale rozhodně nepřijela na Stadio Olimpico s myšlenkami na bránění bezgólového stavu. „My se snažíme hrát kreativní fotbal, ale všichni víme, že kvalita Říma je mimořádná. Budeme se snažit hrát tak aktivně, jako už se nám to v Itálii několikrát podařilo,“ přeje si čtyřiapadesátiletý kouč Západočechů.

V posledním ligovém utkání se vrátil do sestavy Roman Procházka a na postu štítového záložníka se proti Spartě ukázal jako mimořádně platný článek, nemluvě o tom, že právě jeho rána vedla k jediné brance utkání. „Roman Procházka přicházel do Plzně, aby nám pomohl právě v těchto zápasech, kdy potřebujeme větší důraz v té defenzivní činnosti. I s ohledem na to, jaké utkání nás zítra čeká, je velmi pravděpodobné, že nastoupí,“ uzavřel plzeňský trenér.

Zápas na půdě AS Řím začíná už zítra, 2. října od 21:00!

Fotogalerie