Už je to opravdu blízko! Všichni viktoriáni se ve středu večer dočkají po pěti letech skupinové fáze Ligy mistrů. Západočeši začnou doma proti CSKA Moskva, své dojmy před úvodním duelem poskytli na předzápasové tiskové konferenci kapitán týmu Roman Hubník a trenér Pavel Vrba.

„Je to velice důležitý zápas. Hrajeme doma, ale myslím si, že i další utkání budou důležitá. Pokusíme se to zítra zvládnout a uvidíme, co bude dál,“ věděl Hubník. „Zítra nás bude sledovat celá republika a já věřím, že nám budou všichni fandit. Budeme chtít předvést kvalitní výkon s dobrým výsledkem,“ prozradil před novináři.

Že půjde o těžký zápas si uvědomuje i trenér Pavel Vrba. „CSKA je nositelem kvality ruského fotbalu, která se ukázala hlavně během mistrovství světa,“ narážel na letní čtvrtfinálový úspěch reprezentace Ruska. „Viděl jsem je v posledních třech domácích zápasech, a i když mají nový kádr, tak jsou velmi kvalitní a zkušení,“ řekl o středečním soupeři Plzně.

Čtyřiapadesátiletý kouč také zavzpomínal na to, když v roce 2013 Viktoria porazila v posledním skupinovém zápase UEFA Champions League CSKA 2:1 a na úkor moskevského celku postoupila do jarní fáze Evropské ligy. „Vzpomínám si na oba vzájemné duely. Tehdy měl soupeř nevýhodu, že domácí utkání musel hrát v Petrohradě. A zápas v Plzni? Ten závěr byl úžasný!“ zasnil se Vrba.

Oba celky se ale během následujících pěti let změnily. „Současné CSKA je nové – mají jiného trenéra, hráče, hrají jiným stylem… Je to úplně jiné mužstvo než předtím,“ poznamenal Vrba. „Mají mladé a nadějné fotbalisty, kteří se budou chtít předvést. Bude to pro nás i trochu neznámá, protože mají spoustu nových hráčů,“ přemýšlel Hubník.

Na Plzeň a trenéra Vrbu si dobře pamatuje kouč CSKA Viktor Gončarenko, který před sedmi lety vedl proti Viktorii BATE Borisov „Trenér Pavel Vrba má svůj rukopis, který praktikuje i v těchto letech. Pamatuji si hráče jako Horváth, Petržela, Limberský, Rajtoral, Kolář... Je to chytrý trenér, který ví jak zahrát proti svému soupeři,“ řekl běloruský stratég.

Fotogalerie