Jen co se viktoriáni vrátili z Madridu, kde po odvážném výkonu podlehli domácímu Realu 1:2, už se musejí připravovat na další zápasy. V neděli čeká na tým Pavla Vrby ligový duel se Slováckem, následně dva zápasy s Baníkem v poháru a v lize a další týden už opět souboj s obhájcem titulu v Lize mistrů.

Teď se ale Vrbova družina plně koncentruje na ligové utkání se Slováckem. „Máme zkušenosti z přechodu mezi evropskými poháry a ligou. Často sice po tom poháru bývá nějaký problém, ale my máme výhodu, že teď hrajeme až po pěti dnech,“ říká trenér Pavel Vrba. „Čeká nás ale strašně náročných čtrnáct dní, což bude hodně složité,“ upozorňuje na nabitý program svého týmu.

Ten se v týdnu blýskl povedeným zápasem na San Bernabéu, kde proti favoritovi soutěže bojoval o body až do poslední minuty. „Tento zápas bude určitě jiný. Zaprvé hrajeme doma, což nás velí k tomu, abychom byli mnohem ofenzivnější, než na Realu Madrid, kde jsme věděli, že uspějeme jedině pokud budeme disciplinovaní v defenzivě,“ říká.

„Tentokráte čekám spíš ofenzivnější fotbal a určitě bychom rádi dali více gólů, než se nám zatím v lize daří,“ doufá hlavní trenér A týmu. „Čekám, že Slovácko dorazí s podobnou taktikou, s jakou sem přijíždí většina týmů. Tedy hra ze zajištěné obrany, rychlé protiútoky a standardky. Mají tam typologicky takové hráče, kteří jsou to schopní zvládnout,“ upozorňuje na závěr.

Utkání začíná v 15:00 a vstupenky lze zakoupit i v den zápasu ve Štruncových sadech – od 9:00 do 12:30 ve fanshopu a posléze na pokladnách.