FC Viktoria Plzeň se ve středu 13. ledna 2016 utká od 16 hodin s třetiligovým výběrem Domažlic. Do zápasu půjdou viktoriáni z plné přípravy a tak je v Luční ulici nečeká vůbec jednoduchý zápas.

„Zimní příprava je v plném proudu, takže to pro nás bude hodně těžké. Máme v nohách nějaké naběhané kilometry, ale chceme vyhrát a hlavně pobavit diváky, kteří přijdou,“ říká obránce Jan Baránek.

Utkání se bude hrát na umělé trávě a pro fanoušky to bude poslední možnost, kdy mohou vidět své oblíbené hráče při zápase přímo v Plzni. V sobotu totiž odletí na první soustředění do Turecka. „Umělou trávu vůbec nemusím, kolena dostávají hodně zabrat a určitě se těším na přírodní trávu na zahraniční soustředění. Je určitě výhoda, že se můžeme připravovat v zahraničí, Plzeň je snad jediná, která má dvě soustředění. Je to jedině dobře,“ dodává Baránek.

Viktoriáni od začátku roku absolvují většinou dvoufázové tréninky a hráči především nabírají fyzičku. „Není to zatím až tak strašná zimní příprava, protože většina tréninků se odehrává na hřišti. Samozřejmě, že je to náročné, ale například za trenéra Pulpita v Ostravě byla určitě nejt잚í, co jsem kdy zažil,“ zamýšlí se stoper Plzně. „Za ty dva týdny jsme byli párkrát běhat bez míče, ale jinak jsme s balonem na hřišti a to je pro každého hráče určitě lepší. Vždy se běhá lépe s míčem u nohy, než někde v lese,“ doplňuje Baránek.

První soutěžní zápas odehraje Viktoria v polovině února a hráči se těší na boje o titul pro mistra ligy. „Ta pauza byla dlouhá a teď musíme pouze přežít tu přípravu. Na start Synot ligy se těším, nicméně obhajoba titulu bude hodně těžká. Uděláme pro to ale maximum, už aby byl únor a šli jsme opět do boje,“ uzavírá Jan Baránek. 

Zápas začíná na umělé trávě v Luční ulici v 16 hodin. Držitelé permanentních vstupenek FC Viktorie Plzeň mají vstup zdarma, pro ostatní fanoušky je vstup za 30 Kč. Připraven bude také stánek s občerstvením.