Viktoria Plzeň se po reprezentační pauze vrací na prvoligovou scénu zápasem na půdě týmu 1. FC Slovácko. Tedy na trávník, kde se jim v posledních letech dařilo pravidelně získávat ligové body.

Jen velmi málo volna měl v uplynulé době reprezentant a záložník, jenž na Slovácku tři sezóny působil, Milan Petržela. „Z reprezentace jsem se vrátil v pořádku a jsem docela rád, že jsem zpátky. Bylo to celkem dlouhé, ale naštěstí jsem už doma,“ usmívá se Petržela, jenž zasáhl do obou kvalifikačních zápasů v Německu i s Ázerbájdžánem. Se svými spoluhráči má před sebou sérii náročných zápasů se Slováckem, Astrou Giurgiu a Spartou Praha. „Nic není jednoduché, ale člověk se na to musí připravit a brát věci tak, jak přicházejí. I tentokrát se přichystám tak, abych vždy podal stoprocentní výkon,“ věří plzeňský křídelník.

Plzeňany čeká souboj na Slovácku, jehož dres Petržela oblékal v letech 2003 – 2006. „Už z Plzně znám trenéra Levého, ale pár lidí ve Slovácku ještě zůstalo z doby, kdy jsem tam hrál. Nějaké vazby stále mám,“ přikyvuje viktorián s jedenáctkou na zádech. Viktoria bude chtít navázat na deset let trvající sérii utkání, kdy ji Slovácko nedokázalo obrat o všechny tři ligové body. „Chceme vyhrát každý zápas, takže i tuhle bilanci chceme vylepšit. Sledoval jsem výsledky Slovácka, ale zatím to v jejich podání není žádná sláva. Navíc můj táta seděl na zápase ve Vídni právě vedle trenéra Levého a ten také není s jejich vývojem spokojený. Věřím ale, že i v dalším kole se jim nebude usínat dobře,“ dodává.

„Chceme vyhrát každý zápas a je jedno, jestli držíme nebo nedržíme nějakou sérii,“ přidává se Michael Krmenčík, jenž byl jedním z několika hráčů, kteří zůstali v západočeské metropoli. „Potrénovali jsme kvalitně, zapracovali jsme na fyzičce a zakončení. Na tréninky nás sice chodilo málo, ale trenér je přichystal tak, aby nás bavily a my si na nich nepřekáželi. Tréninky byly kvalitní, ale už se těším na zápas, který nás čeká,“ vyhlíží duel na Slovácku. „Dával jsem tam gól ještě za Duklu, ale to už je dlouho. Rád bych tam vstřelil branku i za Plzeň, snad se mi to podaří,“ zůstává odhodlaný Krmenčík.