Po dorostu U17, který skončil třetí na fpt Robotik Cup v Amtzellu, veze bronzové medaile z německého turnaje v Hollage také žákovský celek U15. Ten v boji o bronz porazil Arminii Bielefeld 2:0.

Za dva hrací dny absolvovali žáci do 15 let šest utkání ve formátu 1x25 minut a dva finálové zápasy 2x15 minut. „Jsme rádi, že jsme mohli na takový turnaj vycestovat. Tímto bychom chtěli vedení klubu za tuto příležitost poděkovat. Byla to pro nás velká a zajímavá zkušenost, za celý turnaj jsme neinkasovali gól v základní hrací době,“ poděkoval a vypíchl velký úspěch trenér Štěpán Havránek.

„Na turnaji kluci okusili na vlastní kůži, jak může být fotbal krutý – po semifinálové prohře na penalty s pozdějším vítězem, ale i jak může být krásný – po výhře 2:0 v boji o bronzové medaile. Bylo krásné sledovat emoce našich chlapců po posledním utkání. I toto jsou zkušenosti k nezaplacení,“ říká Havránek.

Hráči byli ubytováni v rodinách po dvojicích a byli tedy nuceni komunikovat v cizí řeči. „Určitě tento turnaj ještě více utužil již skvělou partu,“ těší trenéra. Viktoria U15 nakonec skončila třetí. „Určitě zaslouženě, s předvedenými výkony jsme spokojení. Osobně bych chtěl poděkovat všem hráčům za hezký zážitek, nechci opomenout ani trenérské kolegy Bohouše Havla a Jirku Hlaváče, kteří vytvořili fantastickou atmosféru kolektivu během celého turnaje,“ dodal Štěpán Havránek.

Turnaje se zúčastnili: Jiří Vlček, Jan Kunesch, LukᚠProkop, TomᚠVach, TomᚠKeltyčka, TadeᚠMert, LukᚠRajtmajer, Jaroslav Rádl, Dominik Pracht, Jakub Secký, LukᚠKamenský, Martin Doubek, Dan Keltyčka, Ivo Vonásek, Adam Štauber, Jakub Kule, Marek Čeliš, Jan Vonásek.

Základní skupina:
FCVP – Wallenhorst 3:0 (Kule 2, Kamenský)
FCVP – Dynamo Minsk 2:0 (Kule, Doubek)
FCVP – Union Berlín 0:0

Osmifinálová skupina:
FCVP – Münster 1:0 (Vach)
FCVP – Lechia Gdańsk 0:0
FCVP – Bielefeld 0:0

Semifinále:
FCVP – Sparta Rotterdam 0:1pen.

O 3. místo:
FCVP – Bielefeld 2:0 (Kamenský, J. Vonásek)