Druhý domácí zápas během pěti dnů odehrají hráči FC Viktorie Plzeň. Ve středu 18. března porazili v Doosan Areně Slavii Praha (1:0) a v neděli 22. března přivítají Slovan Liberec. Fotbalové horečka v Plzni stále pokračuje, viktoriány za důležitými body opět požene zaplněný stadion.

„To, že na zápasy stále chodí tolik fanoušků, je prostě úžasné. Pro každého z nás je to svátek. Určitě je na všech hráčích vidět, že ty domácí zápasy nás hodně baví a věřím, že když fanoušci přijdou, tak se také baví,“ říká záložník Daniel Kolář.

Slovan Liberec je v opačné situaci než Viktorie, bojuje o udržení v SYNOT lize a každý bod má pro něj cenu zlata. „Bude to hodně těžký zápas, oni opět vyměnili trenéra a hrají každý zápas o život. Doufám, že se budou snažit hrát fotbal, aby vyhráli, a když budou útočit a chtít hrát, tak by to mohlo být dobré pro nás i pro fanoušky,“ zamýšlí se Kolář.

Plzeňský záložník je s šedesáti šesti brankami nejlepším střelcem Viktorie společně s Markem Bakošem, který už ale dres Plzně neobléká. „Nevnímám to jako nějakou svoji metu, ale bylo by hezké se v čele tabulky střelců osamostatnit. Nicméně vždy bude důležitější, jestli moje góly pomohou k výhře týmu,“ doplňuje Daniel Kolář.

V neděli Viktoria uzavře náročný týden, během kterého odehraje tři ligové zápasy. „Je to náročný týden, ale zvládáme to a chceme vyhrát i nad Libercem,“ uzavírá Daniel Kolář.