Rozloučit se s letošním ročníkem Synot ligy výhrou, potěšit domácí fanoušky a pokořit rekord v počtu posbíraných bodů. To jsou hlavní cíle FC Viktorie Plzeň pro utkání 30. kola s 1. FK Příbram, které se hraje v sobotu 30. května od 17:15 v Doosan Areně.

„Je to poslední zápas a chceme ho zvládnout před vyprodanou Doosan Arenou. Dáme do toho maximum a určitě budeme chtít vyhrát,“ hecuje před utkáním David Limberský.

Po utkání dojde přímo na hřišti k oficiálnímu předání poháru pro mistra ligy a proběhne další várka oslav společně s fanoušky. „I kvůli tomu se musíme plně koncentrovat. Když ten zápas nezvládneme, tak to ty oslavy trochu může narušit, takže z tohoto pohledu máme motivaci obrovskou. Chceme se s domácím publikem rozloučit vítězstvím a navíc můžeme udělat rekordní počet bodů, co ještě v Plzni nebylo,“ dodává Limberský. V první mistrovské sezóně měla Viktoria 69 bodů, stejný počet má i teď a remíza nebo výhra tak stanoví nové plzeňské maximum.

1. FK Příbram zažívá také velmi podařenou sezónu, v tabulce je na pátém místě a bojuje o účast v předkole Evropské ligy. „Je to nezvyklá pozice, že Příbram hraje o poháry. Bude to dobrý zápas, oni se budou hodně snažit. Na jaře udělali hodně bodů a jsou v euforii. Těžký soupeř, ale věřím, že předvedeme nᚠstandardní výkon a vyhrajeme,“ zamýšlí se obránce Plzně.

Po konci ligy odjede kapitán Viktorie ne reprezentační sraz a následovat bude krátká dovolená. „Volno mám asi deset dnů, s dětmi pojedeme do Itálie k moři na týden a už tam budu běhat se sport testerem,“ uzavírá David Limberský.