FC Viktoria Plzeň má před sebou poslední utkání na rakouském soustředění. V Jenbachu se v sobotu 11. července utká od 16:00 s Dynamem Kyjev a kapitán David Limberský si je jistý, že celý tým půjde do utkání naplno.

„Už ve druhém utkání s Uralem jsme se zlepšili, takže věřím, že generálka na sezónu nám vyjde. Čeká nás určitě nejlepší soupeř, takže se na něj musíme dobře připravit a především zlepšit defenzivu,“ říká obránce Viktorie.

V úvodních dvou zápasech viktoriáni předváděli hrubé chyby v obraně, na které nejsou ani samotní hráči zvyklí. „Chyb jsme dělali dost a věřím, že už se nebudou opakovat. Vše jsme si vyříkali, prostor tomu byl věnován také v tréninku. Teď je před námi Dynamo Kyjev a my budeme plně koncentrovaní. Chceme uspět, předvést kvalitní výkon a odjíždět z Rakouska v dobré pohodě,“ ujišuje Limberský.

V rakouském Westendorfu se do týmu Viktorie zapracovávají i nováčci – Aleš Matějů, TomᚠKučera, Egon Vůch, Jan Kopic a staronový viktorián Michal Ďuriš. „Nováčci pracují dobře, na hřišti makají a nezkazí žádnou srandu. Věřím, že budou přínosem a zvýší konkurenci v týmu. Soustředění nemá chybu. Jsou tu ideální podmínky, hřiště je nejlepší za celou dobu, co sem jezdíme. Počasí vyšlo také, užili jsme si to a utužili jsme partu,“ doplňuje kapitán Plzně.

Po návratu do České republiky už se viktoriáni začnou připravovat na start nové sezóny, která začne v sobotu 18. července Superpohárem s Libercem. „Těším se moc, celé přípravné období směřuje k prvnímu utkání a těším se na zaplněnou Doosan Arenu. Čeká nás velmi náročná sezona, které se už nemůžeme dočkat,“ uzavírá David Limberský. 

Utkání s Dynamem Kyjev mohou fanoušci opět sledovat v přímém přenosu na ViktoriaTV

Fotogalerie