Všechny dorostenecké výběry si o uplynulém víkendu připsaly důležité výhry. Nejstarší výběr U19 na penalty zdolal Olomouc, hráči do sedmnácti a šestnácti let si poradili se Slovanem Liberec.

FCVP U19 – SK Sigma Olomouc U19 2:1pen (0:0)

Plzeň: Šampalík – Kadar, Vacovský, Čihák, Rychnovský – Řezáč (68. Vilček), Pavlík – Pihrt (77. Kulhánek), Vais, Pfeifer, Pinc
Branka Viktorie: 64. Pfeifer

Hodnocení trenéra
„V prvním poločasu jsme byli mnohem aktivnější, vypracovali jsme si územní převahu a soupeře jsme do ničeho nepouštěli. Z této převahy jsme vytěžili tři dobré příležitosti ke vstřelení branky, ale nedokázali jsme je proměnit i díky velice pozorné a obětavé obraně Sigmy. Ve druhé půli se opticky hra vyrovnala a obě mužstva měla možnosti ke vstřelení úvodního gólu. Skóre otevřeli hráči Sigmy po závaru v pokutovém území se prosadil Zifčák. Nám se naštěstí podařilo rychle zareagovat, když se po akci Vaise trefil do odkryté branky Pfeifer. Ve zbytku poločasu měla obě mužstva příležitosti k rozhodující brance, ale obrany fungovaly bezchybně, a tak došlo na pokutové kopy, ve kterých jsme byli úspěšnější my a zvítězili 4:3,“ hodnotí zápas trenér Jiří Kohout.

FCVP U17 – FC Slovan Liberec U17 3:1 (2:0)

Plzeň: Novák, Plecitý (68. Brož), Míka, Hranáč, Bartůněk (41. Král), Kraml, Štursa (57. Zajíček), Šulc, Klich (41. Heller), Kepl, Selnar (57. Remiáš).
Branky Viktorie: 13. Kepl, 15., 49. Štursa

Komentář

Vstup do zápasu byl ze strany Viktorie vlažný a ovlivnil hru v průběhu celého prvního poločasu. Domácí ztráceli míče v kombinaci, chyběl lepší pohyb a souvislejší tlak. Přesto se po dvou rychlých akcích plzeňští dostali do vedení brankami Kepla a Štursy. Ve druhém poločase dokázal Liberec po rohovém kopu snížit. Dvoubrankové vedení nám vrátil opět Štursa.

Hodnocení trenéra
„Herní výkon měl z naší strany tentokrát veliké rezervy. Musíme potrénovat a do příště se zlepšit. Výhry si ale určitě vážíme,“ hodnotí zápas trenér Jiří Žilák.

FCVP U16 – FC Slovan Liberec U16 6:0 (4:0)

Plzeň: Edelman - Petrmichl (50. Zikmund), Halász, Fišer, Žilák - Lehký, Kuhajda (50. Dotzauer), Pecháček (62. Popovič) – Václavík ( 50. Demeter), Vrba, Kavka (41. Koranda)
Branky: 5. Kavan (vl.), 10., 34. Vrba, 26., 43. Václavík, 63. Koranda

Komentář
Viktoriáni vstoupili do utkání aktivně a už v páté minutě šli do vedení, když si hostující hráč srazil míč do své branky po centru Václavíka. V 10. minutě přidal druhý gól v utkání Vrba ze samostatného úniku po přiuknutí od Pecháčka. Ve 26. minutě se prosadil do prázdné branky opět Vrba po přihrávce od Václavíka. Ve 34. minutě se po individuální akci Petrmichla a přistrčení míče od Vrby prosadil tečovanou střelou Václavík. Ve 43. minutě se podruhé v utkání trefil Václavík a to nádhernou střelou z hranice pokutového území soupeře.
V 63. minutě uzavřel účet utkání Koranda, když dorazil hlavou do sítě vyražený míč od soupeřova brankáře.

Hodnocení trenéra

„Utkání jsme zvládli výsledkově, mohli jsme přidat ještě i více branek, na druhou stranu nás v několika případech podržel jistými zákroky nᚠbrankář Edelman. I přes jednoznačný výsledek se v naší hře objevily určité nedostatky, na kterých musíme do budoucna zapracovat,“ hodnotí utkání trenér Josef Parlásek.