Viktoria Plzeň zvítězila v úvodním kole HET ligy nad Duklou Praha 4:0, když si vysoký náskok vypracovala už v úvodní pětačtyřicetiminutovce. Trenéru Vrbovi vyšla sázka na Michaela Krmenčíka v útoku, který jeden gól sám vstřelil, druhý pak připravil před prázdnou bránu Hrošovskému.

„V první části jsme hráli velmi dobře, měli jsme štěstí, že jsme dali první gól. Dukla pak musela otevřít hru a my využívali rychlé přechodové fáze. Z týmového hlediska jsme skvěle zakončovali naše situace. Neříkám, že naše hra byla ideální, ale první poločas jsme odehráli dobře,“ rekapituluje trenér úvodní půli. „Ve druhém poločase jsme nebyli tak přesní ani běhaví jako v prvním. Zápas tak částečně ztratil svou kvalitu. Ano, Dukla mohla vstřelit gól, měla šance. My jsme ale dnes byli mimořádně úspěšní ve finální fázi, v prvním poločase jsme dali snad čtyři góly z pěti střel,“ dodává Vrba.

Role útočníka se dnes skvěle zhostil Michael Krmenčík. „Jsem rád, že vedení klubu dopělo k názoru, že Krmenčík zůstane v klubu. Znamená pro nás obrovskou sílu v ofenzivě. Věřím, že to Michael bude brát pozitivně a že bude nadále odvádět takové výkony. To mu určitě pomůže do některého z evropských klubů, ale já budu rád, když ještě vydrží v Plzni,“ říká Pavel Vrba, který se dočkal i vyvolávání od fanoušků. „Jeden z důvodů, proč jsem teď v Plzni, jsou fanoušci, kteří mě přijali báječně. Kdybych šel někam jinam, fanoušci by mi to neodpustili. Těší mě, že jsme se postarali o to, aby byli spokojení,“ usmívá se první muž plzeňské střídačky.

V úvodu sezóny bude v dresu Viktorie Plzeň dostávat šanci širší okruh hráčů. „Během čtrnácti dnů hrajeme čtyři náročná utkání, dvakrát FCSB, Dukla a Jablonec. V těchto zápasech se protočí větší množství hráčů. Tyto čtyři duely pro mě můžou být rozhodující pro to, jakou bude mít který hráč pozici do budoucna,“ uzavírá Pavel Vrba.

Fotogalerie