FC Viktoria Plzeň si finále MOL Cupu nezahraje. Odvetný zápas semifinále totiž v Doosan Areně skončil bez branek a Mladá Boleslav tak postoupila díky domácí výhře 1:0 z úvodního střetnutí.

„Je to zklamání kvůli fanouškům, že jsme se nedostali do finále, moc nás to mrzí. Boleslav dnes hrála zkušeně a pohlídala si to, i když měla v některých situacích hodně štěstí,“ říká obránce Jan Baránek. „Do finále jsme chtěli moc, ale bohužel to nevyšlo. Nám nevyšel první poločas, který jsme neodehráli dobře. Po změně stran už to od nás bylo lepší, ale je několikrát skvěle podržel gólman,“ dodává záložník Jan Kopic.

Viktoria tak nedokázala ani v jednom utkání vstřelit Mladé Boleslavi gól. „My jsme si to částečně prohráli už v prvním utkání u nich, kde jsme prohráli 1:0, nedali jsme gól a nepodali optimální výkon. Doma se nám teď hrálo těžko a nedokázali jsme to otočit,“ zamýšlí se Baránek.

Šanci v základní sestavě dostali například Daniel Černý z juniorky, Radim Řezník a hráči, kteří v lize nedostávají tolik příležitostí. „Kluci, kteří hrají v lize, dnes dostali volno a my ostatní jsme se chtěli ukázat trenérům. Výsledkově se nám to nepovedlo, ale všichni jsme makali na sto procent. Teď se začneme všichni připravovat na ligu, v neděli hrajeme s Brnem a je před námi náročný závěr sezony,“ popisuje Kopic.

Do Doosan Areny si našlo cestu 4612 fanoušků, kteří opět vytvořili skvělou atmosféru. „Klobouk dolů před našimi fanoušky. Zápas byl v televizi a přišlo již téměř pět tisíc, stáli za námi a hnali nás dopředu. Opět ukázali, kdo jsou nejlepší fanoušci v lize,“ uzavírá Jan Baránek. 

Fotogalerie