Viktoriáni v pondělí ráno vyrazili do Moskvy vstříc pátému skupinovému duelu v UEFA Champions League 2018/2019. Na letišti se před odletem podělil o své dojmy záložník Roman Procházka. Domácí zápas nám ukázal, že se s nimi dá hrát, řekl novinářům před posledním výjezdem v rámci skupinové fáze probíhajícího ročníku Ligy mistrů.

Přestože viktoriáni od remízy v prvním utkání zatím na další body nedosáhli, stále živí naději na postup do jarní fáze Evropské ligy ze třetí příčky. Cesta za tímto úspěchem vede přes vítězství v Moskvě. „Dokud je nějaká šance, tak o ni budeme bojovat. Musíme se na to velmi dobře připravit. Víme, že nás čeká těžký zápas, ale tak je to v Lize mistrů pokaždé,“ řekl před odletem Roman Procházka.

Plzeňští inkasovali v dosavadních čtyřech zápasech už 14 gólů, a při pomýšlení na úspěch se tak soustředí na zlepšení obranné činnosti. „Víme, že musíme zlepšit defenzívu a věříme, že se nám to v Moskvě podaří, protože pro úspěch to bude klíčové,“ uvědomuje si slovenský záložník.

„Viděli jsme u nás doma, že je to silný tým v kombinaci. Jsou také silní na míči a mají velmi dobré individuality, takže se na ně musíme dobře připravit. Zároveň nám ale ten domácí zápas ukázal, že máme šanci. Dali jsme jim dva góly, takže se s nimi dá hrát. Důležitý ale bude nᚠvýkon,“ říká Procházka.

Fotogalerie