O víkendu byly kvůli reprezentační přestávce v akci jen některé mládežnické kategorie. Dorost U16 a žáci U13 hráli přátelské utkání na hřišti Bayernu Mnichov. Všechny žákovské kategorie pak zakončily základní část. Ženy postoupily v poháru po výhře 7:0 nad Braníkem, žákyně podlehly Pardubicím.

Mistrovské zápasy


Žáci do 15 let si na domácím hřišti poradili s Českými Budějovicemi, které po dvou brankách Milana Krůty porazili 2:0. O rok mladší kategorie sehrála s Dynamem vyrovnanější partii, kterou rozhodly až pokutové kopy. Ty po dvanácti sériích skončily 10:9 ve prospěch viktoriánů.

Třináctka završila úspěšnou podzimní část soutěže remízou v Českých Budějovicích, kde i v minulém kole (tehdy na hřišti SKP, nyní na hřišti Dynama) remizovala 2:2.

FCVP U15 – České Budějovice U15 2:0

FCVP U14 – České Budějovice U14 1:0pen.

České Budějovice U13 – FCVP U13 2:2

České Budějovice U12 – FCVP U12 7:9

Pohárové utkání


Ženský tým Viktorie ve třetím kole poháru zavítal na hřiště týmu ABC Braník fotbal, odkud si odvezl postup po vysokém vítězství 7:0! Střelecky zářila především Dominika Plháková, která se prosadila hned čtyřikrát.

ABC Braník ženy – FCVP ženy 0:7
Góly: 28. Mrázová, 40. Plháková, 42. Plháková, 51. Mrázová, 61. Plháková, 83. Plháková, 86. Ivaničová.
Sestava FCVP: Vaníčková – Šlajsová, Krejčová, Tauberová (60. Ivaničová), Plháková, Pacandová, Markelová (C) (60. Roztočilová), Nesvedová (46. Ondrášková), Mikešová, Mrázová, Mášová.

Přáteláky s Bayernem


Cenné zkušenosti si dopřál dorost U16 a žáci U13. Obě kategorie si zahrály přátelské zápasy s Bayernem Mnichov. Tým do 16 let remizoval 2:2, mladší žáci padli 1:6.

Bayern Mnichov U15 – FCVP U16 2:2
Góly Plzně: Renza, Krátký.
Sestava FCVP: Drda (55. Langr) – Šoul, Řezníček, Kolerus (45. Tesař), Šimek – Novický, Jílek – Koželuh (45. Votava), Vostárek (55. Brýla), Renza (55. Mertl) – Krátký (55. Jedlička).

Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „O víkendu jsme odehráli kvalitní utkání proti o rok mladší kategorii Bayernu Mnichov. První poločas se nám vydařil, dostali jsme se do vedení 1:0 a ještě jsme si vypracovali tři velké šance, které jsme neproměnili. Bayern měl asi dvě příležitosti ke vstřelení gólu, ale ty také neproměnil. Ve druhém poločase jsme zvýšili na 2:0, ale soupeř po chvíli snížil penaltou na 2:1. V závěru po rohovém kopu vyrovnal na konečných 2:2.“

Bayern Mnichov U13 – FCVP U13 6:1
Gól Plzně: Tůša.

Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „V úvodu utkání s Bayernem byla naše hra spíše ustrašená a většinu doteků a přihrávek jsme směřovali zpět k naší brance, čímž jsme se dostávali opakovaně pod tlak. V utkání však byla vidět i postupná adaptace kluků na tempo hry, které v našich českých podmínkách nezažijeme. Nutnost hrát na dva doteky ve středu pole s důrazem na první dotek kluky nutilo daleko více přemýšlet nad několika tahy dopředu. Mnohdy jsme bohužel také prováhali střeleckou pozici, kdy jsme raději hledali lépe postaveného spoluhráče ve vápně, popřípadě jsme nastřelili brankovou konstrukci. I když šlo teprve o třetí utkání ve velkém fotbale, byly i situace, kdy jsme se postupnou kombinací dostali před branku soupeře, kde se však musíme zlepšit v řešení situací. Bezesporu se jednalo o cennou zkušenost a další impuls pro hráče i nás trenéry.“

Foto: David Koranda