Viktoriánský dorost do 17 let se pod vedením trenéra Ondřeje Šimla účastnil Memoriálu Františka Harašty, který dokázal v minulém roce vyhrát. Letos se postupně utkal se Slováckem, českou reprezentací U16, Brnem a Ostravou. Nakonec obsadil páté místo.

V úvodním duelu remizovali viktoriáni 0:0 se Slováckem. „Šlo o vyrovnaný zápas, kdy jsme měli v prvním poločase pár zajímavých útoků, které jsme bohužel nedotáhli do konce,“ okomentoval zápas kouč Šiml.

Následně hrála Plzeň smírně s českou reprezentací U16, o výsledek 2:2 se brankami zasloužili Patrovský s Kronusem. „Tento zápas se nám nevydařil. Po rychlém vedení jsme upustili od aktivity a soupeř zápas otočil. Na konci jsme alespoň dokázali vyrovnat,“ řekl k utkání trenér týmu.

I ve třetím skupinovém utkání se hrálo nerozhodně – 0:0 s Brnem. „Šlo o naše nejvydařenější utkání, bohužel jsme nebyli úspěšní v koncovce a ani se nám nepodařilo v závěru proměnit penaltu. Kdybychom tento zápas vyhráli, mohli jsme hrát finále,“ mrzelo Ondřeje Šimla.

Plzeň tak skončila ve skupině třetí a hrála o páté místo. V tomto souboji po remíze 1:1 s Baníkem (branka Pospíšil) zvítězila na penalty 12:11. „V první půli jsme byli aktivní, vytvořili jsme si dvě velké šance a jednu z nich proměnili. Ostrava srovnala ve druhé půli po rychlém protiútoku, o vítězi rozhodly penalty a v nich jsme byli úspěšnější,“ hodnotil zápas trenér týmu U17.

Nepostup do finále Memoriálu Františka Harašty ho hodně mrzel. „Šlo o kvalitní a vyrovnaný turnaj. V průběhu nám chyběl kousek štěstí a mohli jsme hrát finále,“ litoval Ondřej Šiml.

Konečné pořadí: 1. Zbrojovka Brno, 2. Sparta Praha, 3. Česká reprezentace U16, 4. Pardubice, 5. Viktoria Plzeň, 6. Baník Ostrava, 7. Bratislavský FZ, 8. Slovácko.

Foto: Jan Tauber

Fotogalerie