23. 10. 2018    U19 - reportáž

Dorost po srdnatém boji prohrál v UYL na hřišti Realu Madrid 2:3

FC Viktoria Plzeň
5. Baeza Peréz
57. Akinlabi Park
62. Rodrigues

UYL / Úterý 23. 10. 2018, 16:00 / Estadio Alfredo di Stéfano

UYL / Úterý 23. 10. 2018, 16:00
Estadio Alfredo di Stéfano

Real Madrid CF

3:2

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

54. Gabriel
58. Krátký

sestavy

Real Madrid CF

Ramos – Sergio López (90. Garay), Pulido Peñas, Chust, García – Baeza Peréz, Blanco, Moha (74. Algarra López) – Alberto (54. Akinlabi Park), Pedro, Rodrigues.

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Plecitý (46. Gabriel), Hranáč, Míka, Žilák – Petr, Šulc, J. Pek (66. Řezáč) – Pihrt (71. Pecháček), Selnar, Hezoučký (46. Krátký).

statistiky

Branky: 5. Baeza Peréz, 57. Akinlabi Park, 62. Rodrigues – 54. Gabriel, 58. Krátký, ŽK: Blanco, Pedro, Sergio López – Plecitý, Krátký, Šulc, Petr, 2. ŽK=ČK: 83. Pedro, Rozhodčí: Teixeira (POR) – Carvalho (AND), Vilanova Simarro (AND).

Diváci: 550

Těsná prohra s hlavami nahoře. Viktoriáni v dalším zápase UEFA Youth League podlehli Realu Madrid 2:3. Červenomodří dvakrát stáhli náskok domácího týmu, potřetí už se jim bohužel nepodařilo vyrovnat. Za Plzeň se famózně trefil Šimon Gabriel a také šestnáctiletý Kryštof Krátký.

Domácí fotbalisté už od úvodu dávali jasně znát, kdo bude diktovat tempo utkání. V páté minutě poprvé udeřil Baeza Peréz a během několika dalších minut si jeho spoluhráči vypracovali další tři gólovky. Nejprve ale dvakrát těsně minuli, Albertovu ránu při brejku pak vyrazil skvělým zákrokem Mařík.

V sedmnácté minutě pak oraztíkoval tyčku plzeňské branky křižnou střelou pravačkou Moha. O chvíli později si pak Mařík připsal další dobrý zákrok proti střele Garcíi. Ještě lepší ale vytáhl o deset minut později, když se před ním ve vyložené šanci objevil Pedro.

V úvodu druhé půle se nejprve natahoval po hlavičce Míka, brankář Ramos se ale nekompromisně zmocnil míče a poslal do brejku Alberta, jeho brejk ale pro změnu utnul parádním obranným zákrokem Šimon Gabriel, který naskočil s Krátkým až do druhého poločasu.

V 54. minutě dokázali viktoriáni vyrovnat. Právě Gabriel se na hranici šestnáctky dostal k balonu a vnějším nártem jej pověsil naprosto přesně do horního růžku madridské brány. Real si vzal vedení zpět hned po třech minutách, když se zjevil před Maříkem střídající Park a podařilo se mu celou akci zakončit do horní poloviny branky, to ale nebylo vše…

Hned v další minutě totiž dokázal nachytat brankáře Ramose i druhý střídající hrá蠖 Kryštof Krátký. Ten mu zablokoval výkop tak šikovně, že se od jeho nohy balon odrazil za Ramosova záda do odkryté branky. Ani tentokrát ale vyrovnaný stav příliš dlouho nevydržel, za Real totiž v 62. minutě skóroval z pravé strany pokutového území přesnou střelou Rodrigues.

Krátký měl čtvrt hodiny před koncem ještě jednu šanci, když se po přihrávce Šulce pokoušel lobovat Ramose, s ním ale těsně přestřelil i branku Realu. Deset minut před koncem byl ještě po druhé žluté vyloučen Pedro, Plzeňští už ale ani přes závěrečnou snahu na vyrovnání nedosáhli.

Sestřih