Dorostenci Viktorie Plzeň do šestnácti let odehráli v uplynulém týdnu devět utkání na prestižním mládežnickém All Stars Cupu, kterého se kromě zástupců domácí soutěže z Plzně, Prahy a Brna zúčastnily i cely z Mexika, Portugalska, Itálie, Běloruska, Maďarska, Slovenska, Srbska nebo Dánska.

„Turnaj pro nás znamenal vynikající konfrontaci se světovým fotbalem. Pro některé hráče to byla vůbec první takto významná zkušenost se zahraničními soupeři. Během třech dnů jsme sehráli devět utkání, což byl na úplný závěr sezóny náročný program. V průběhu jarní části nᚠtým často nebyl kompletní a někteří hráči do turnaje šli po krátkém zařazení do tréninkového procesu. Přesto jsme rádi, že jsme turnaj absolvovali a bez vážnějších zranění jsme ho také dokončili,“ říká trenér nejmladšího plzeňského dorostu Jiří Žilák.

„V prvním dnu turnaje se nám nedařilo střelecky, přičemž se nakonec ukázalo, že neproměňování šancí v utkání s Minskem a Nitrou nás nakonec stálo postup do finálové skupiny. V sobotním programu jsme nasbírali větší počet bodů, ale k proniknutí mezi nejlepších osm týmů nám chyběl jediný bod,“ popisuje Žilák.

„V neděli jsme zvládli zápasy play off s Duklou a Minskem a v utkání o 9. místo jsme prohráli se Zaglebie Lubin po vyrovnaném průběhu 1:2,“ dodává.

„Celkově naše snažení stačilo na 10. místo v turnaji. Pozitivně hodnotíme především herní projev našeho týmu. Ve většině utkání jsme měli hru pod kontrolou. Inspirativní pro nás byly i zápasy s mexickým Chivas a nebo FC Porto. Tyto kluby nás po herní stránce předčily. Celý tým zaslouží pochvalu za dobrou reprezentaci plzeňského fotbalu. Mužstvo ukázalo také dobrý charakter, když v únavě hráči dávali do všech zápasů své maximum. Celkově pro nás byl turnaj pěkným zakončením úspěšné sezóny,“ hodnotí trenér Jiří Žilák.

FC Viktoria Plzeň U16: Mařík, Novák, Halász, Míka, Hranáč, Bartůněk, Heller, Brož, Kraml, Patrovský, Uzlík, Zajíček, Klich, Němec, Remiáš, Kepl, Štursa, Selnar

Trenéři: J. Havránek, J. Žilák


Výsledky ve skupině 1. den:
FCVP – Chivas Gaudalajara 0:0
FCVP- Dinamo Minsk 0:1
FCVP – FC Nitra 0:0

Výsledky ve skupině 2. den:
FCVP – Bohemians Praha 2:0
FCVP – ETO FC Györ 1:0
FCVP – FC Porto 0:2

Play off ve skupině 9. – 16. místo 3. Den:
FCVP – Dukla Praha 1:0
FCVP – Dinamo Minsk 1:0
FCVP- Zaglebie Lubin 1:2

Celkové umístění – 10. místo

Fotogalerie