Výběr Viktorie U17 se připravuje na start nové sezony a v rámci přípravy se svěřenci trenéra Jiřího Žiláka utkali s tradičním německým soupeřem 1. FC Norimberk. I když viktoriáni v utkání téměř celý zápas prohrávali, nakonec dokázali favorita obrat o bod a remizovali 3:3.


1. FC Norimberk U17 – FC Viktoria Plzeň U17 3:3 (3:2)
Branky Viktorie: 24. Kepl, 38. Selnar, 77. Štursa
Sestava Viktorie: Valeš (60. Novák) - Heller (41. Bož), Hranáč (60. Zajíček), Míka, Bartůněk (60. Král), Kraml, Uzlík (41. Patrovský), Štursa (41. Šulc), Plecitý (41. Krejča), Kepl (70. Štursa), Selnar (41. Klich)

„Zápas se hrál ve velice těžkých podmínkách, protože bylo velké horko. Naši kluci si sáhli na dno, vyzkoušeli si hrát proti velice silnému soupeři a nakonec obstáli dobře. Začátek nám ale vůbec nevyšel, už v patnácté minutě jsme prohrávali 2:0. Dostali jsme gól z penalty a o chvíli později jsme byli nedůslední v obraně. Nás to ale nepoložilo, změnili jsme styl bránění a pak jsme byli více konkurenceschopní. Snížili jsme na rozdíl jedné branky, ale opět po zbytečné chybě jsme dostali gól. Těsně před půlkou jsme po velice povedené akci snížili na 3:2,“ hodnotí trenér Jiří Žilák. „Do druhého poločasu oba týmy hodně prostřídaly hráče, Norimberk se snažil hlídat si vedení a my jsme se díky tomu více dostávali do hry. Za bojovnost a velkou touhu uhrát dobrý výsledek jsme se v závěru dočkali vyrovnání,“ doplňuje trenér Plzně.

Kromě sedmnáctky se s Norimberkem utkali také dorostenci U16, kteří prohráli po boji 2:1. „My s nimi spolupracujeme dlouhodobě a to ve všech dorosteneckých kategoriích. Jsme za to samozřejmě velice rádi, protože pro naše hráče je taková konfrontace velice důležitá,“ zamýšlí se Žilák. „Co se našeho zápasu týká, tak určitě splnil to, co měl, a s výsledkem jsme spokojen. Utkání nám ukázalo, na čem musíme pracovat a hráči sami poznali, jakou cestou mají jít,“ doplňuje trenér U17.

Dorostenci do sedmnácti let za sebou mají dva týdny letní přípravy, čeká je ještě soustředění a mezinárodní turnaj. Sezona pro ně začíná v polovině srpna. „Příští týden odjíždíme na soustředění do Písku a pak nás čeká mezinárodní turnaj v Žilině. Hrajeme hodně zápasů, přáteláky, Memoriál Vlastislava Marečka a další turnaje,“ uzavírá Jiří Žilák.