Viktoriánský dorost do 16 let se o víkendu v Praze účastnil prestižního All Stars Cupu, jehož letošní ročník byl skutečně hvězdně obsazen. Plzeňský celek i přes konečné čtrnácté místo rozhodně zanechal dobrý dojem, když například dvakrát porazil turecký Besiktas.

Hned na úvod turnaje narazila Viktoria na velmi kvalitní tým z Mexika – Chivas Guadalajara. Soupeř prokázal svou kvalitu a porazil plzeňský celek 1:0. S Herthou svedli viktoriáni vyrovnaný souboj, po brance Patrovského vedli, ale Samardzic srovnal na konečných 1:1. V závěru prvního hracího dne porazila Plzeň po gólech Patrovského s Votavou brněnskou Zbrojovku 2:1 díky větší nebezpečnosti a úspěšnosti v pokutovém území.

Druhý hrací den zahájil souboj s pražskou Bohemkou. Červenomodří měli více ze hry, soupeř hrozil spíše z brejků, přičemž se ale z jednoho prosadil. Tým trenéra Šimla se však nevzdal a po krásném gólu Krátkého v poslední minutě vyrovnal. Proti tureckému Besiktasi pak Plzeň předvedla výborný výkon v prvním poločase, kdy se po trefě Krátkého dostala do vedení. Na začátku druhého dějství navýšil na konečných 2:0 Renza.

S paní štěstěnou si rozhodně viktoriáni nepotykali v posledním zápase Skupiny H s Portem. Ve vyrovnaném utkání přišli o bodový zisk v samotném závěru, kvůli čemuž spadli do skupiny o 9. až 16. místo.

Hned na úvod bojů o umístění podlehli Plzeňští Brnu, když tentokráte vzájemný duel zvládla Zbrojovka lépe. Následně díky brance Tesaře podruhé na turnaji porazili Besiktas (opět zaslouženě), rozhodující duel o 13. místo ale se Slováckem prohráli především kvůli nepovedené první půli 0:2.

„Turnaj má díky zahraničním týmům velkou kvalitu,“ hodnotí All Stars Cup trenér Viktorie U16 Ondřej Šiml. „Co se týče našich zápasů, tak jsem byl zklamaný z úvodního utkání, kdy jsme se soupeře zalekli a nebyli jsme odvážní v napadání a ve hře s míčem. Každým zápasem se však naše výkony zlepšovaly a v průběhu turnaje jsme pak sehráli vyrovnané zápasy s týmy jako je Porto, Besiktas či Hertha,“ pochvaluje si kouč.

Mrzela ho však neúčast v přední osmičce. „Bohužel nám tato možnost unikla o kousek. S úrovní turnaje a některými výkony týmu i jednotlivců jsme byli spokojeni a jen doufám, že nás to namotivuje do další tvrdé práce, která nás ještě čeká,“ uzavírá Ondřej Šiml.

Skupina B
FCVP – Chivas 0:1 (Calvairo)
FCVP – Hertha BSC 1:1 (Patrovský – Samardzic)
FCVP – Brno 2:1 (Patrovský, Votava – Ševčík)

Skupina H
FCVP – Bohemians 1905 1:1 (Krátký – Čipera)
FCVP – Besiktas 2:0 (Krátký, Renza)
FCVP – Porto 1:2 (Jílek – Folha, Fernandes)

Boje o umístění
O 9. až 16. místo:
FCVP – Brno 0:1 (Ševčík)
O 13. až 16. místo: FCVP – Besiktas 1:0 (Tesař)
O 13. místo: FCVP – Slovácko 0:2 (Gabriš, Janoušek)

Konečné pořadí All Stars Cupu 2018: 1. Barcelona, 2. Hertha Berlín, 3. Slavia Praha, 4. Avispa Fukuoka, 5. Porto, 6. Chivas Guadalajara, 7. Bohemians Praha 1905, 8. Paris Saint-Germain, 9. Zenit Petrohrad, 10. Fastav Zlín, 11. Zbrojovka Brno, 12. Dukla Praha, 13. Slovácko, 14. Viktoria Plzeň, 15. Gabala SC, 16. Besiktas JK.

Fotogalerie