27. 11. 2018    U19 - reportáž

Dorostenci sahali v Moskvě po vítězství, s CSKA nakonec remizovali znovu 1:1

FC Viktoria Plzeň
54. Jelejev

UYL / Úterý 27. 11. 2018, 12:00 / Stadion Okabr

UYL / Úterý 27. 11. 2018, 12:00
Stadion Okabr

PFC CSKA Moskva

1:1

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

3. Pihrt

sestavy

PFC CSKA Moskva

Jedapin – Jelejev, Zacharov, Erochin, Karpov – Maradišvili, Avanesjan, Tiknizjan (C) – Janov (80. Šechov), Popov (46. Šapovalov), Žironkin (46. Abramuškin).

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Svoboda, Gabriel, Míka (C), Žilák – Pek, Šulc, Kodýdek (65. Řezáč) – Pihrt (65. Koželuh), Kepl (87. Vrba), Selnar (90+3. Plecitý).

statistiky

Branky: 54. Jelejev – 3. Pihrt, ŽK: Maradišvili, Šapovalov – Šulc, Svoboda, Rozhodčí: Alijev – Karlov, Sysojev (všichni Kazachstán).

Diváci: 261

Viktoriáni se dostali do vedení hned ve třetí minutě, kdy domácí tým trochu zaskočili a LukᚠPihrt z dorážky otevřel skóre utkání. CSKA s postupem času začalo více hrozit a nakonec vyrovnalo zhruba 10 minut po přestávce díky střele Jelejeva. V poslední minutě nastavení měl na noze vítězný gól střídající Plecitý, obránce ale jeho střelu na brankové čáře vykopl.

Viktoriáni vstoupili do zápasu výborně. Hned ve druhé minutě se dostal do úniku TomᚠKepl, balon si ale příliš ukopl. O minutu později měli ale svěřenci trenéra Žiláka další možnost a teď už se také dokázali prosadit. LukᚠPihrt pálil z hranice vápna, brankář Jedapin balon vyrazil jen před sebe a na následnou dorážku Pihrta už nedosáhl.

V desáté minutě mohl vyrovnávat Janov, k němuž propadl křižný pas malým vápnem, Mařík se ale skvěle přesunul a vytáhl důležitý zákrok. Pak měli zase několik šancí viktoriáni. Nejprve hlavičkoval po rohu Míka těsně nad, poté soupeře skvěle přečíslili Šulc se Selnarem a Keplem. Druhý jmenovaný hledal na zadní tyči dobíhajícího útočníka Plzně, tomu ale chyběl ještě jeden krok.

Oba týmy měly ještě před pauzou dvě gólovky. Šulc nejprve hlavičkoval po skvělém centru Selnara, vylámal si ale zuby na Jedapinovi. Domácí pak zahrozili, když se dostal ke střele z ideální pozice Janov. Tentokrát ale opřel svou ránu do tyče, od níž se míč naštěstí odrazil zpět do hřiště.

Po změně stran se začali hráči CSKA mnohem více soustředit na ofenzivu, jelikož k pomýšlení na postup potřebovali nutně zvítězit, viktoriánům se tak čas od času naskytly zajímavé příležitosti k rychlým brejkům. Moskvané ale dokázali celkem záhy vyrovnat. K balonu se ve vápně dostal v jasné pozici Jelejev, zachoval klid a míč přízemní ranou uklidil k tyči mimo dosah Maříka. Z druhé půle v té době uplynulo jen necelých deset minut.

Plzeňským dorostencům se nedařilo ze svých náznaků vytěžit nějaké zajímavé zakončení a v 86. minutě je to mohlo pořádně mrzet. Vysoký centr z přímého kopu zakončoval ve vápně hlavou Tiknizjan, po něm se ještě k míči dostal Zacharov, ani ten se ale v téměř stoprocentní šanci nedokázal prosadit.

Snaha o závěrečný tlak nakonec nabídla ještě jednu obrovskou šanci také Západočechům. V nastaveném čase utekl po pravé straně Vrba, kterého ale vychytal výborným zákrokem Jedapin. Vrba ještě dokázal nahrát na osu hřiště na Plecitého, jeho přízemní pokus ale vykopl z brankové čáry jeden z domácích obránců.